avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... masura arestarii preventive
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

masura arestarii preventive

daca o persoana a fost condamnata si eliuberata in anul 2004(infractiunea de inselaciune ptr.care a primit 4ani si6 luni) si acum in 2010-recent este acuzata ptr.fals in declaratii(nu a declarat la noua facultate ca a mai absolvit una tot de la bugetul statului) poate sa i se dea arestare preventiva? astept un raspuns urgent
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:08, 29 August 2010
Cazurile in care se poate dispune arestarea preventiva sunt strict determinate de lege. Daca vor fi avute in vedere unele dintre situatiile prevazute de lege, in mod normal se poate dispune si arestarea preventiva.Totusi, tinand cont de faptul ca pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea pentru care sunteti urmarit sau judecat nu depaseste 2 ani, si are ca alternativa pedeapsa inchisorii, pe langa amenda penala, posibil sa vi se aplice, cel mult, o alta masura preventiva , cum ar fi obligarea de a nu parasi localitatea sau tara.
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
ContSters47264, utilizator
ptr.fals in declaratii(nu a declarat la noua facultate ca a mai absolvit una tot de la bugetul statului

Falsul în declaraţii înseamnă că a DECLARAT ceva... nu că a omis să declare ceva.

Deci a declarat sau nu a declarat? Sau a declarat că nu a mai absolvit?

Oricum... infracţiunea aceasta nu va fi niciodată sancţionată cu închisoarea... ci cu amendă în cel mai rău caz. Iar despre măsura arestării preventive nici nu poate fi vorba.

Stai liniştit. Falsul în declaraţii pentru absolvirea unei facultăţi pe banii statului este o "infracţiune" onorabilă, după părerea mea.

Mă mir că s-a găsit un omuleţ bizar pe la Universitate să facă plângere pentru aşa ceva.

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Duminică, 29 August 2010
Albert Kurtyan, Consilier juridic
"multumesc mult" stiam si eu ca functie de lege de aresteaza sau nu---eu am intrebat ptr acest caz -concret-nu in general vorbind
multumesc domnule avocat pentru raspuns-oricum in romania orice e posibil si de aceea am stat cu teama ptr persoana respectiva--persoana nu a declarat-nu a scris nimic in dreptul fisei la inscriere in anul1 -deci nu poate fi arestat asa cum ati spus si dv.multumesc inca o data
@flavius 14, acest multumesc mult pus in ghilimele credeti ca isi are rostul? daca stiti atat de multe, de ce mai apelati la noi? si in plus, de unde sa stim noi ce vor face organele de urmarire penala ? Tineti cont si de faptul ca sunteti recidivist. Noi la modul general va putem raspunde si nu la cazul dvs. care nu este unul concret pentru noi, fiindca nu cunoastem toate detaliile dosarului, asa cum le cunosc organele judiciare.
Cat despre aprecierea colegului meu, cum ca este o infractiune onorabila, nu stiu ca in lege sa existe o asemenea clasificare a infractiunilor.
Ultima modificare: Duminică, 29 August 2010
ContSters47264, utilizator

Alte discuții în legătură

Cazier judiciar infiintare firma, administrator terminus1 terminus1 Buna seara, Am o neclaritate, citind diverse site-uri, forum-uri, chiar discutand cu diverse persoane inca sunt in neclaritate cu urmatoarele: Pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am si eu o intrebare :in cazul unei amenzi penale platita in 2002 olden olden pentru identitate falsa in caz de radiere din cazierul judiciar imi confera dreptul de a fi fondator sau administrator la o societate comerciala, ... (vezi toată discuția)
Dan75 dan75 dan75 buna seara, am o problema mai grava,zilele astea am condus un auto cu numere false,am pus autorizatia de pe alta masina identica,ca sa o duc 1km juma pana la ... (vezi toată discuția)