avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... masura arestarii preventive
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

masura arestarii preventive

daca o persoana a fost condamnata si eliuberata in anul 2004(infractiunea de inselaciune ptr.care a primit 4ani si6 luni) si acum in 2010-recent este acuzata ptr.fals in declaratii(nu a declarat la noua facultate ca a mai absolvit una tot de la bugetul statului) poate sa i se dea arestare preventiva? astept un raspuns urgent
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:08, 29 August 2010
Chiar dacă ar fi dat o declaraţie necorespunzătoare adevărului, nu ar fi fost arestat.

Alberto Kurtyan
multumesc inca o data pentru sfaturi.
Cat despre aprecierea colegului meu, cum ca este o infractiune onorabila, nu stiu ca in lege sa existe o asemenea clasificare a infractiunilor.

Aşa este. Dar aceste mirări apar doar la juriştii care rămân strict limitaţi la litera legii.
Mai există şi consideraţii sociologice sau etice.

De exemplu, în 1940, în timpul holocaustului, în Romnânia, ajutarea sau tăinuirea unui evreu era o infracţiune foarte serioasă, pedepsită cu moartea.
În 1840, în ţările române, ajutarea unui rob ţigan să scape de pe moşia bisericească sau boierească era o infracţiune gravă pedepsită cu mutilarea.

Aşa că o lărgire de orizont nu strică.

Alberto Kurtyan
Sigur ca exista si alte consideratiii. La individualizarea pedepsei pot fi avute in vedere ca circumstante . Insa va asigur ca aprecierile noastre precum ca aceasta infractiune nu va fi pedepsite cu inchisoarea ,( desi, eu mai limitata fiind, acord mai mult credit literei legii ) ,desi in lege scrie calr ca falsul in declaratii se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau amenda, este pripita. Haideti sa vedem lucrurile asa cum le-ar gasi instanta: o persoana recidivista, o noua infractiune... aplicarea unei amenzi ar fi partea buna a lucrurilor, nu credeti?
Daca e recidivist nu cred ca are sanse la amenda...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier judiciar infiintare firma, administrator terminus1 terminus1 Buna seara, Am o neclaritate, citind diverse site-uri, forum-uri, chiar discutand cu diverse persoane inca sunt in neclaritate cu urmatoarele: Pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am si eu o intrebare :in cazul unei amenzi penale platita in 2002 olden olden pentru identitate falsa in caz de radiere din cazierul judiciar imi confera dreptul de a fi fondator sau administrator la o societate comerciala, ... (vezi toată discuția)
Dan75 dan75 dan75 buna seara, am o problema mai grava,zilele astea am condus un auto cu numere false,am pus autorizatia de pe alta masina identica,ca sa o duc 1km juma pana la ... (vezi toată discuția)