avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

In cazul in care unul dintre mostenitori nu este deacord cu vanzarea unui tern ca se poate intampla? se poate vinde fara unul din mostenitori? mentionez ca suntem 4 mostenitori .
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 13:05, 29 August 2010
Fiecare mostenitor isi poate instraina cota ideala care ii apartine,dar in nici un caz, intregul teren ( nimeni nu poate vinde ceea ce nu ii apartine, nu?). Aceasta se poate realiza doar daca toti proprietarii terenului respectiv semneaza tranzactia si isi primesc pretul cuvenit.
Se poate solicita iesirea din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare,mostenire,ajutor cristache paula cristache paula buna seara vo rog mult mai dati-mi si mie niste lamuriri mama mea in urma succesiunii dupa bunicul meu detine1/2 casa si 25 arii teren extravilan,cealalta ... (vezi toată discuția)
Pot vinde partea mea de mostenire?? julius.jr julius.jr Sintem 4 frati ce au acceptat mostenirea. Am gasit cumparator pt partea mea dar notar a zis sa vina si cei 3 sa dea o semnatura ca sint de acord cu acest ... (vezi toată discuția)
Parti indivize intr-un contract de vanzare-cumparare Doncean Doncean Partile indivize intr-un contract de vanzare cumparare este un lucru determinat? Codul civil: SECTIUNEA III Despre obiectul conventiilor Art. 964. ... (vezi toată discuția)