Buna seara. X este administratorul unei firme. Firma intra in procedura de insolventa, urmata de declararea falimentului. Intre timp, persoane interesate au scos din patrimoniul firmei unele active, in scopul de a nu fi executate spre acoperirea datoriilor. Administratorul, de asemenea, nu poseda mai nimic (bunuri, conturi in lei sau valuta), detinand in schimb, prin intermediari diverse proprietati, bani,etc. Cum vor fi acoperite datoriile pe care le au de recuperat cei inscrisi la masa credala? Administratorul este pasibil de pedeapsa cu privarea de libertate? Multumesc.
Prin săvârşirea unor fapte care se încadrează în prevederile art. 138 din Legea nr 85/ 2006, precum si conform art. 10 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, daca există si se poate dovedi prezumţia de fraudă în dauna creditorilor, administratorul va fi obligat sa acopere pagubele din averea personală
Da,multumesc. Una din intrebarile mele ar fi : daca administratorul nu are in proprietate suficiente bunuri pentru a acoperi creantele persoanei juridice, ce se va intampla in continuare?
Firme in faliment
cercelusa
sunt administratorul unei firme in faliment datoriile sunt foarte mari 300000 lei catre furnizori nu am cum sa platesc vreau sa stiu daca datoriile le voi ... (vezi toată discuția)