avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Faliment firma-raspundere patrimoniu administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Faliment firma-raspundere patrimoniu administrator

Buna seara. X este administratorul unei firme. Firma intra in procedura de insolventa, urmata de declararea falimentului. Intre timp, persoane interesate au scos din patrimoniul firmei unele active, in scopul de a nu fi executate spre acoperirea datoriilor. Administratorul, de asemenea, nu poseda mai nimic (bunuri, conturi in lei sau valuta), detinand in schimb, prin intermediari diverse proprietati, bani,etc. Cum vor fi acoperite datoriile pe care le au de recuperat cei inscrisi la masa credala? Administratorul este pasibil de pedeapsa cu privarea de libertate? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters156394 , utilizator 17:48, 2 Septembrie 2010
Prin săvârşirea unor fapte care se încadrează în prevederile art. 138 din Legea nr 85/ 2006, precum si conform art. 10 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, daca există si se poate dovedi prezumţia de fraudă în dauna creditorilor, administratorul va fi obligat sa acopere pagubele din averea personală
Da,multumesc. Una din intrebarile mele ar fi : daca administratorul nu are in proprietate suficiente bunuri pentru a acoperi creantele persoanei juridice, ce se va intampla in continuare?
Privare de libertate.
Multumesc. Deci legea, teoretic, exista si s-ar aplica totusi o pedeapsa celor care se ocupa cu asemenea mizerii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firme in faliment cercelusa cercelusa sunt administratorul unei firme in faliment datoriile sunt foarte mari 300000 lei catre furnizori nu am cum sa platesc vreau sa stiu daca datoriile le voi ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre insolvabilitate si faliment alinastef1003 alinastef1003 va rog sa-mi spuneti care este diferenta intre insolventa si faliment? fima la care lucrez ar putea fi declarata falimentara si as vrea sa stiu daca lucrul ... (vezi toată discuția)
Neactivitate in procedura de insolventa mihaigiu mihaigiu Am fost Administrator de o Srl care in decembrie 2010 a fost deschisa procedura de insolventa voluntara. Considerand ca pana acum lichidatorul nu a vandut ... (vezi toată discuția)