avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Firme in faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Firme in faliment

sunt administratorul unei firme in faliment datoriile sunt foarte mari 300000 lei catre furnizori nu am cum sa platesc vreau sa stiu daca datoriile le voi plati doar eu sau si rudele de gradul I cu toate ca nu au facut niciodata parte din firma in cotractel cu furnizori scrie ca raspund solitar si eu ca persoana fizica dar nu familia mea
Cel mai recent răspuns: cercelusa , utilizator 15:17, 26 Iunie 2014
Datoriile le vor plati cei care se fac raspunzatori de producerea starii de faliment. (adica asociati, administratori, cenzori). Sau in formularea art. 138 din Lege organele de conducere si/sau supraveghere ale sociatatii.
Responsabilitatea o determina lichidatorul/administratorul odata cu depunerea raportului prev. de art.59 din Lege.
Familia dvs. nu raspunde personal pentru acoperirea prejudiciului.
Daca insa se constata ca anumite bunuri au trecut din patrimoniul societatii in patrimoniul unor terte persoane (cu atat mai mult din familia dvs.) atunci actele pot fi anulate.
vreau sa mai specific ca am un contract de cumparare marfa unde sunt garant personal ,nu s a instrainat nimic din firma catre familia mea iar nu din cauza mea este in faliment asa a specificat lichidatorul tot eu o sa platesc datoriile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea administratorului in caz de insolventa sau faliment mcnc mcnc Ce raspundere are administratorul unei societati cu raspundere limitata in caz de faliment si/sau insolventa? Societatea are datorii catre furnizori si bugetul ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu datoriile unei firme? Alinuta89 Alinuta89 Parintii mei au de cativa ani o societate comerciala, dar de vreun an incoace firma nu a mai putut sa-si achite datoriile si a intrat in insolventa. Au ... (vezi toată discuția)
Fila cec ContSters90283 ContSters90283 Buna ziua, Acum cateva luni firma noastra a intrat in faliment si aveam emise 4 file cec fara acoperire in banca, ne-am inteles cu furnizorul si au fost ... (vezi toată discuția)