avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... accident cu victima =dupa cat timp nu se mai poate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

accident cu victima =dupa cat timp nu se mai poate constitui parte in proces civil

-doresc sa stiu in cat timp victima poate intenta proces impotriva mea ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:23, 16 Septembrie 2016
In 3 luni sau in 3 ani ? In 2 luni sau in 3 ani ?
(riscul confuziilor generate de intrebari puse in 2016 intr-o discutie din 2010)

Astazi, plangerea prealabila este la 3 luni si priveste latura penala (conform si cu cele scrise de dna av.).

Termenul general de prescriptie este de 3 ani (sau mai mult in cazul termenului special prevazut in textul art 1394 Cc) si priveste latura civila neexercitata sau nesolutionata in cadrul procesului penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cauze de nepedepsire GheorgheFloroiu GheorgheFloroiu Care sunt cauzele de nepedepsire la care se face referire în art. 16 alin. (1) lit. h) din NCPP? (vezi toată discuția)
Renuntare plangere pey pey se poate renunta la plangere penala pt agresiune fizica si amenintare cu moarte in instanta la judecatorie (vezi toată discuția)
Dosar vătămare corporala Balhas Balhas Buna ziua,am mai scris acum ceva timp despre problema mea,pe scurt accident rutier cu soția vătămată corporal (12-14 zile de îngrijiri medicale) a primit ... (vezi toată discuția)