avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Inca 5 zile fara plata pentru bugetari?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Inca 5 zile fara plata pentru bugetari?

Ma poate lumina careva in privinta acestui zvon : bugetarii vor mai avea parte de inca 5 zile fara plata cat de curand?????????:stunned:
Ce surprize ne mai asteapta??????#-o
Ni se va lua si dreptul de mai respira, oare????
Multumesc anticipat pentru raspunsul asteptat !
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 20:18, 6 Septembrie 2010
Zambiti, anul viitor va fi mai rau!:)
avocat Cristina Popescu a scris:

Nu cred ca mai au tupeul sa-si bata joc in continuare de oameni, sau mai bine spus sper sa nu mai aiba curajul de a ne calca pe toti in picioare.
avocat Cristina Popescu

Sa vedeti ce lege a invatamantului au propus! Cum sa nu aiba tupeu? Nu au avut niciodata altceva, dar tupeu au avut, au avut. Dramatic e ca nu se epuizeaza!
In privinta lui Base, asta are o ura viscerala impotriva profesorilor. Muncim si noi de 75%? Mai mergem la scoala, la spital sau la sectie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Septembrie 2010
elena138, utilizator
sad a scris:

Zambiti, anul viitor va fi mai rau!:)

sad(ic)! :D
Din cate stiu eu, valoarea maxima a retinerilor din salariu nu poate depasi 30% chiar si in cazul unor executari silite. Daca ar fi sa mai trimita 5 zile oamenii in fara plata ar ajunge la o diminuare de 50%. Ar fi asta legal???
Nu sunt in situatia asta, dar sper ca cei aflati in aceasta situatie sa riposteze pentru ca altfel vor fi calcati in picioare de niste dobitoci.
Situatia nu se poate asimila retinerilor. Se plateste munca efectiv prestata, adica mai putin cu 5 zile. In acest moment nu cred sa existe mijloace legale care sa ne protejeze. Distructiva mi se pare atitudinea de acceptare, adica o supunere totala, ca si cand am fi noi vinovati ca au cheltuit ei banii nesabuit. Mai rau va fi daca se imprumuta iar, imprumuturile par sa fie pe termen scurt, ceea ce cred ca inseamna faliment de tara.
Ar exista posibilitatea actionarii statului in instanta, dar pentru asta ar trebui niste actiuni comune. Pe de alta parte, in cazul unui proces pierdut de stat, acesta se pune la adapost cu OUG, in care cine stie ce le mai trazneste. Pana se pronunta instantele pe un nou potential proces.....murim, ca la pensie nu ajungem. Pe mine ma cam doare mintea cand ma gandesc.
Ultima modificare: Luni, 6 Septembrie 2010
elena138, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de niste sfaturi si/sau pareri Daniyo Daniyo - in 2008 am reusit sa ma angajez prima oara cu carte de munca pe domeniul meu de activitate. eu am absolvit facultatea in 2007. pana in august 2009 toate bune ... (vezi toată discuția)
Stabilirea raspunderii personale : refuz prezumat ? Gabriela PĂDURARIU Gabriela PĂDURARIU Lichidatorul formuleaza cerere pt. stabilirea raspunderii personale in care sustine in fals (fapt usor de demonstat cu inscrisuri) ca nu a fost inregistrata ... (vezi toată discuția)
Majorarea punctului de pensie. buna seara .as dori sa -mi spuneti daca pot face cerere de chemare ... negut negut BUNA SEARA .AS DORI SA -MI SPUNETI DACA POT FACE CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA PENTRU NEMAJORAREA PUNCTULUI DE PENSIE CU 40% la 1 septembrie 2020.MULTUMESC (vezi toată discuția)