In cazul unui divort in care exista un copil minor care ramane cu mama sa, tatal este obligat prin lege sa plateasca pensie alimentara.
Prima intrebare este: cat este aceasta suma? Am gasit pe site procentul de 25% din veniturile pe ultimele 6 luni. Brute sau nete?
Pensia alimentara este stabilita in comun de parinti sau stabilita de instanta judecatoareasca?
Se modifica o data cu trecerea timpului sau valoarea ei initiala se pastreaza pentru intreaga perioada ramasa pana la implinirea varstei de 18 ani a copilului?
Tatal are o firma proprie in care este actionar majoritar (90%). Aceasta firma detine la randul ei mai multe active: fixe sau mobile. In ce fel se calculeaza pensia alimentara? Acest procent se aplica la profit?
Imi cer scuze pentru numarul mare de intrebari, dar sunt pusa in fata unei situatii dificile, si am nevoie de ajutor si mai ales am nevoie sa stiu aceste lucruri inainte de a se intampla ceva.
Nete.
Atentie insa, instanta poate, tinand seama de nevoile copilului si mijloacele celui ce urmeaza a o plati, sa stabileasca intinderea obligatiei de intretinere sub limita maxima (25%) prevazuta de lege.
Daca puteti stabili de comun acord cuantumul sumei, va sfatuiesc sa o faceti, este cea mai eleganta cale si instanta va incuviinta intelegerea dvs.
Cuantumul obligatiei de intretinere poate fi modificat (majorat/micsorat) in raport de schimbarile intervenite in timp.
Activele societatii nu au nici o legatura cu pensia. Venitul din dividende, da.
Va multumesc mult pentru raspuns, voi tine cont de el.
Intr-adevar, si mie mi se pare ca fixarea de comun acord a unei sume este cel mai usor si in acelasi timp elegant de a parcurge aceasta etapa.
Pensie alimentara
ramona_1984
Buna ziua,
Sunt divortata de 4 ani, in urma divortului copilul a ramas la mine si fostul sot a fost obligat la plata unei pensii de intretinere, in cuantum de ... (vezi toată discuția)