avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării garantia pt credit ipotecar
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

garantia pt credit ipotecar

dorim sa contractam un credit ipotecar [EDITAT], casa prevazuta a fi cumparata, a fost evaluata de evaluatorul bancii la valoarea de 69 700 euro. Pretul de cumparare este de 67500 euro, din care conform precontractului depus la banca am dat deja 13500euro , 20%. Banca ne-a refuzat creditul cerand sa marim valoarea garantiei ipotecare prin ipotecarea in favoarea lor a unui apartament de 4 camere aflat tot in posesia noastra. Deci creditul de 54000euro va fi garantata cu casa de 69700euro +apartamentul(in curs de evaluare). Mi se pare bataie de joc, ei de fapt pt. orice credit ipotecar cer 40-50% peste valoarea creditului.......deci practic daca nu ai inca un imobiliar este imposibil cumpararea altuia.......veniturile noastre dupa calculele lor acopera total plata ratelor....
Intrebarea:
- ceea ce ne pretind este considerat ca factor de risc pt eventuala scadere a preturilor imobiliare?
-este legala conditia lor?
-ce s-ar putea face ? va multumesc anticipat pikusz
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2012
trope_doi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristina Popescu , Avocat 10:58, 30 August 2010
este legal si intr-adevar banca isi ia masuri ptr. eventuala scadere a preturilor imobilelor; in schimb este numai la latitudinea d-voastra daca acceptati sau nu, consultati si alte institutii bancare si luati decizia cea mai corecta ptr. d-voastra.
avocat Cristina Popescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar restant? bullnyk bullnyk am achizitionat in 2008 un apartament prin credit ipotecar.valoare creditului este de 36 000 euro.apartamentul a fost atunci evaluat la 49 000 euro iar de ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cumparat cu credit ipotecar in 2008 inainte de xecutare silita Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua. Datele sunt urmatoarele: - apartament cumparat cu credit ipotecar in 2008; - debitorul nu mai poate plati rata la credit. Intrebari: - ce ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament ipotecat crisselena crisselena buna ziua.va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: am cumparat un apartament cu credit la banca pe 30 de ani, garantat cu ipoteca pe ... (vezi toată discuția)