avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea apartamentului chiriasilor primariei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea apartamentului chiriasilor primariei

Un chirias doreste de 10 ani sa cumpere apartamentul in care locuieste, iar primaria amana vanzarea sau pune un pret de 20ori mai mare decat altor apartamente, aflate in aceeasi locatie. In aceeasi situatie se afla mai multe familii, cateva au dat primaria in judecata si au obtinut un pret mai mic, l-au cumparat si acum sunt proprietari. Acest chirias a cerut din nou sa ii fie aprobata cererea de cumparare si, din nou, i s-a comunicat pretul acela de 20ori mai mare. Daca exista HOTARARE JUDECATOREASCA (pt un apartament vecin, situatie identica...) si un pret, mai este nevoit acest chirias sa dea primaria in judecata ca sa poata obtine un pret mai mic, sau primaria este obligata sa-i vanda apartamentul ca si celorlalti vecini care au deja HJ? VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: rodiq , utilizator 08:24, 31 August 2010
Da. HJ a vecinului este valabila doar in ce priveste pe reclamant, efectele ei nu se intind asupra altor persoane.
trebuie sa dea in judecata personal primaria. hotararea judecatorasca a vecinului nu are efect pt chiriasul care nu actionat primaria in judecata.
Va multumesc. Toate cele bune!
Va multumesc. Va doresc o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se poate da in judecata ALIP ALIP Buna seara, am un caz foarte ciudat si totusi leg de el o intrebare. Dar sa descriu cazul: Trei persoane A, B si C sunt coproprietari ai unui apartament ... (vezi toată discuția)
Chirie apartament anl - cu datorii la intretinere, a fostilor chiriasi cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Am primit un apartament cu o camera prin programul ANL in Iasi pt a sta in chirie ( de la primaria IASI departament locuinte ANL ) , iar peste un ... (vezi toată discuția)
Transformare pod in mansarda H.N. H.N. Buna ziua.Am achizitionat recent o mansarda la nivelul 3 al unui bloc nou de locuinte aflat actualmente la rosu .Deasupra mansardei se afla un pod care nu stiu ... (vezi toată discuția)