avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... CAS PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

CAS PFA

Acum am citit urmatoarele:
contributiile individuale de asigurari sociale:CASS-5,5%, CAS-10,5%, Contributie somaj-0,5%.

1. Eu pana acum am platit CAS 31.3% in fiecare luna. Acum s-a schimbat in 10,5%?
2. Sunt PFA de un an. De acum trebuie sa platesc si somajul? Daca da de la ce luna? De luna asta sau de cand am inceput PFAul?

Multmumesc anticipat.
1. Da, in loc de 31.3% din venitul asigurat, se plateste 10.5% din venitul real.
2. Da, trebuie platit si somajul incepand cu luna iulie.
1. Am verificat la CAS (Bucuresti): nu s-a abrogat partea cu 31.30% din venitul asigurat; deci, se platesc amandoua pana la noi ordine. DAR, mi-au spus ca pot sa fac o noua declaratie de venit asigurat si sa il micsorez....
tb sa depui declaratie pentru luna iulie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cu norma de venit cris2279 cris2279 Ce va trebui sa plateasca un PFA cu norma de venit fixa pe an (domeniu: Activitati de informatica) dupa aceste norme noi? Imi spuneti va rog un caz concret : ... (vezi toată discuția)
Dubla impunere pfa nedelcu.cristina nedelcu.cristina sunt pfa care desfasoara o activitate independenta, realizez exclusiv venituri de natura profesionala lunar, deci datorez contributiile individuale de ... (vezi toată discuția)
Impozite pfa Bogdan Petru Bogdan Petru Buna ziua as vrea sa stiu si eu care sunt impozitele pentru PFA,cand si la ce institutii se platesc? (vezi toată discuția)