avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizari la asociatia de propietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizari la asociatia de propietari

Buna ziua,
Suntem membri intr-o ascociatie de locatari din Botosani.In decurs de un an si jumatate am acumulat ceva datorii la asociatie ( desi avem centrala de apartament). Conform noii legi aparute in iulie 2010 , daca debitul este achitat integral, nu se mai percep penalizari. Am platit toata suma (fara penalizari) si totusi ele apar in continuare la afisier. Am fost dati in judecata, inainte de a plati. Presedintele de asociatie spune ca nu-l intereseaza legea. Ce trebuie facut? Mentionez ca suntem plecati din tara.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:46, 31 August 2010
daca nu intelege amiabil, introduceti o actiune in instanta prin care solicitati calcularea soldului, pe obligatie de a face.
avocat Cristina Popescu
mariah2010 a scris:
Am fost dati in judecata, inainte de a plati. Presedintele de asociatie spune ca nu-l intereseaza legea. Ce trebuie facut?

1. Puteti sa achitati la asociatie tot debitul, penalizarile si cheltuielile de judecata facute de asociatie pana acum. Prezentati dovada acestor plati in instanta si actiunea deschisa de asociatie ramane fara obiect.
2. Puteti continua procesul iar instanta va hotara daca trebuie sa platiti debitele, penalizarile, cheltuielile de judecata...
mariah2010 a scris:

...... Am platit toata suma (fara penalizari) si totusi ele apar in continuare la afisier. Am fost dati in judecata, inainte de a plati. Presedintele de asociatie spune ca nu-l intereseaza legea. Ce trebuie facut? Mentionez ca suntem plecati din tara.

Ar trebui sa fie indeplinite urmatoarele conditii:
- plata sa se fi facut dupa 20.07.2010 cand a intrat in aplicare legea;
- in acest rastimp sa puteti dovedi ca aveti un venit de 1000 lei / persoana / luna;

Indepliniti aceste conditii? Daca da, ar trebui sa fiti scutit de penalizari. Oricum instanta va hotari, in cazul in care procesul este pe rol.
Da, plata a fost facuta in jur de 30 iulie. Nu depasim venitul minim de persoana. Problema este ca noi am plecat din tara. Deoarece am platit, asociatia poate renunta la judecata?Nu cred ca ar mai avea castig de cauza. oricum multumesc mult pentru sfaturi.
Daca nu faceti dovada venitului, acele penalizari va raman in restanta, de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la penalizari kommy kommy Buna ziua. Acum cu noua lege se pare ca sunt fel si fel de pareri atat din partea celor care ar trebui sa stie cat si din partea celor care isi dau cu ... (vezi toată discuția)
Scutire plata restanta asociatie locatari t t Buna ziua.Va rog sa imi raspunde-ti la o intrebare,o persoana plecata acum 5 luni din tara a acumulat datorii la asociatia de locatari in suma de 3200ron din ... (vezi toată discuția)
Ma poate da in judecata daca nu am facut succesiunea? simo2012 simo2012 am avut o mare problema..mama mea a murit anul acesta , casa este pe numele ei ..nu am facut succesiunea ..la intretinere sa acumulat datorii , vor sa ma dea ... (vezi toată discuția)