avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scutire plata restanta asociatie locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scutire plata restanta asociatie locatari

Buna ziua.Va rog sa imi raspunde-ti la o intrebare,o persoana plecata acum 5 luni din tara a acumulat datorii la asociatia de locatari in suma de 3200ron din care aproximativ 600ron reprezinta penalitati.Exista o baza legala pentru scutirea penalitatilor?Mentionez ca nu a fost depusa nici o cerere de scoatere a persoanei de la ascociatie pentru ca la data respectiva era acumulata o datorie mica dar fara posibilitatea de a fi achitata.De la asociatia de locatari de care apartine i s-a spus ca intai sa achite datoria restanta si sa fie la zi si apoi sa depuna cerere de scoatere a persoanei de la asociatie?Este legal acet lucru.Exista o cale de rezolvare?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:09, 22 Iunie 2011
Scoaterea de la intretinere a unei persoane care nu locuieste in apartament inseamna o suma foarte mica in comparatie cu restul intretinerii lunare (in jur de 15 lei vara si 20-25 lei iarna). Sa nu va inchipuiti ca daca nu locuiti in apartament o bucata de vreme nu mai platiti nimic! Achitati toate celelalte cheltuieli care se repartizeaza in functie de cota-parte indiviza, iar daca nu platiti vi se calculeaza si penalizari.

Baza legala pentru scutirea de penalizari este legea 175/2010 care este valabila un an de zile de la publicarea in M.Oficial, deci are scadenta in iulie anul acesta.
Conditia este sa aveti venit / membru de familie / lunar sub 1000 lei si pe care sa il puteti demonstra....si sa va achitati in intregime datoria de baza (fara penalizari)....si sa vrea si conducerea asociatiei sa aplice o lege care nu are norme de aplicare.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2011
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 175 este aplicabila sau nu ? Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Problema mea este urmatoarea Veniturile mele si ale sotiei sunt sub 1000 lei de fiecare. Avem in intretinere si un copil minor in varsta de 5 ani. Din anul ... (vezi toată discuția)
Penalizari la asociatia de propietari mariah2010 mariah2010 Buna ziua, Suntem membri intr-o ascociatie de locatari din Botosani.In decurs de un an si jumatate am acumulat ceva datorii la asociatie ( desi avem centrala ... (vezi toată discuția)
Legea 175 este aplicabila? ionescu teodosie ionescu teodosie Legea 175/2010 este aplicabila si retroactiv mai precis persoanelor cu dotorii istorice anterioare datei intrarii in vigoare a legii? Daca nu exista norme ... (vezi toată discuția)