avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Fisa fiscala 2009, venit 0 pe luna decembrie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Fisa fiscala 2009, venit 0 pe luna decembrie

Daca pe fisa fiscala am in luna decembrie 2009 trecut 0 ( pe luna decembrie am fost toata firma trecuta in somaj tehnic ,adica 75% platiti) , mai pot beneficia de venitulde indemnizatie copil cu cele 12 luni anterioare nasterii???? Eu nasc in septembrie 2010 , si-mi trebuie venitul pe ultimele 12 luni. Avand in vedere ca OUG 148 prevede:
Art. 1. - (1) Începând cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 800 lei (RON).
(2) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
a) şi-au însoţit şoţul/soţia trimis/trimisă în misiune permanentă în străinătate;
b) au beneficiat de indemnizaţie de şomaj, stabilită conform legii;

Cel mai recent răspuns: ID CONT STRATEGY SRL , Contabil 10:08, 31 August 2010
da. chiar am cititi zilele trecute ca perioada 12 luni din ultimele 24 daca ati fost in somaj tehnic (care se declara la itm, la somaj, etc), vi se considera ca si contributie la sistemul de sanatate si vi se elibereaza adeverinta de care aveti nevoie pentru primirea indemnizatiei pentru cresterea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului  dana alex dana alex Buna,am si eu o intrebare ,ce pot sa fac sa beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului daca mai am 3 saptamani de somaj si sunt insarcinata in 5 ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata si concediu de maternitate sweetlacry sweetlacry buna ziua. am o nelamurire in ceea ce priveste concediu de maternitatea deoarece am fost in CFP in lunile noiembrie si decembrie 2009 aproximativ 20 zile, acum ... (vezi toată discuția)
Am ramas insarcinata in timpul somajului albert eniko albert eniko Buna, sunt in somaj :(, din 30.09.2009 pana in 30 12.2010, deci m-ai am aprox.1 luna jumate.Sunt insarcinata in aprox 3-4 sapt.Intrebarea este-pot intrerupe ... (vezi toată discuția)