avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reparcelare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reparcelare teren

Am cumparat o parcela de teren iar conform Puz-ului parcela se afla in drum. E posibil ca vanzatorul, care a mai vandut inca doua parcele situate dupa terenul meu, sa faca o noua ridicare topo si sa mute toate parcele cu 7 m mai incolo? Mentionez ca mai are teren dupa cele 3 parcele. Se poate face aceasta modificare la oficiu de Cadastru?
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 22:05, 31 August 2010
Eu as intocmi un act aditional la contract si as preciza in continutul lui ca obiectul contractului de vanz-cump il constituie terenul care este liber si fara probleme.Nu se poate face modificari in act la Oficiul de cadastru.
Deci sa va vanda parcelele libere.Ma intreb cum de i s-a eliberat certificatul de sarcini pentru terenul cumparat?
Am o problema cu terenul meu. Am inceput anul trecut documentatia de PUZ pentru un teren aflat in proprietatea parintilor. Am luat toate avizele si acum sunt cu documentatia depusa la Primarie in vederea emiterii hotararii de Consiliu Local care sa aprobe PUZ-ul. Primaria insa , un ins de acolo, mi-a solicitat verbal sa radiez servitutea din CF. Servitutea este pentru un drum adica terenul parintilor este pana la jumatatea drumului si 7 imobile au drept de servitute asupra terenului meu. Eu as dori sa pastrez servitutea pentru ca oricum partea aceea de drum o voi dona primariei ulterior. As dori sa stiu daca acest lucru este legal, ceea ce imi cere primaria ?
Domnule,nu puteti radia o servitute existenta ,cu atat mai mult cu cat aceasta deserveste mai multe imobile.Individul de la Primarie nu stie pe ce lume este.Daca aceasta servitute de trecere nu ar mai folosi nimanui as intelege dar asa.Riscati sa fiti chemat in judecata de toti care folosesc aceasta cale de acces.Nu este legal ce vrea Primaria si apoi care-i ratiunea unei donatii pentru Primarie,ma rog ma dvs stiti mai bine,dar meditati pentru ca ulterior s-ar putea sa regretati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme aprobare puz la primarie rahan_X rahan_X Am o problema cu terenul meu. Am inceput anul trecut documentatia de PUZ pentru un teren aflat in proprietatea parintilor. Am luat toate avizele si acum sunt ... (vezi toată discuția)
Parcela cumparata fara "drum public " .... pe hirtie .. ca fizic este ... vio1976 vio1976 Buna ziua , A fost cumparata o parcela de teren linga Timisoara in comuna Ghiroda iar in momentul in care am cerut avizele pentru constructie si am ajuns la ... (vezi toată discuția)
Drum de acces - drept de servitute aure2009 aure2009 Buna. Am inca o intrebare. As dori sa vand o parcela din gradina. Pana aici totul e in regula dar nu am acces decat pe un drum facut de catre vecinul meu, drum ... (vezi toată discuția)