avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calomnii, injurii, amenintari, abuz?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calomnii, injurii, amenintari, abuz?

Buna seara,
Sunt coproprietar cu o ruda de-a mea. Pentru a intra pe proprietatea noastra, trebuie sa trecem prin curtea acestei rude. In prezent suntem in proces de servitute de trecere (de aproape 5 ani), casa noastra fiind pe loc infundat.
De cand am inceput procesul, aceasta ruda face scandaluri nejustificate uneori zilnic. Intr-un timp am facut reclamatii la Politie, dar acolo ne cere mereu martori si oricum nu s-a rezolvat niciodata nimic. Drept raspuns, aceasta ruda, a inceput sa creeze motive si sa faca nenumarate reclamatii la Politie fara temei si cu martori mincinosi care si ei se iau la randul lor de noi. Nu vreau sa implic pe cei care cunosc situatia, deoarece toti se tem, stiind cat poate fi de dezechilibrata aceasta persoana. Adevarul e ca nimeni din cei care vin la noi nu vrea sa aiba de-a face cu ea. De cca 4 ani am renuntat la a mai reclama nebuniile acesteia si orice replica verbala, dar de vreo 3 luni, nu o mai intereseaza ca toleram urletele, injuriile, calomniile si este si mai apriga in a ne face zilele de iad. A inceput chiar sa aiba pretentii in a iesi la drumul public doar cand ar fi ea de acord. Printre altele ne cere sa-i platim drept de uzufruct pt ca trecem prin curtea acesteia spre strada. Un mic exemplu de motiv de cearta: am scos pubela la poarta , (nu ne lasa sa folosim trotuarul cimentat pe motiv ca se deterioreaza), asa incat o scoatem prin curtea acesteia unde este plin de maracinis. A facut un mare scandal ca i-am batucit buruienile si s-a apasat pamantul cu greutatea pubelei.
De cate ori ne vin musafiri, se leaga de acestia sa o salute, sa nu deschida singuri usa cu cheia (desi noi le-am permis etc.)
Am castigat procesul de servitute de trecere, insa suntem in recursul facut de ea. Si acum asteptam...
M-am gandit intr-un timp daca este vreo lege care sa permita evaluarea psihica acestei persoane fara acordul ei.
Va rog sa ma ajutati sa pot aduce liniste familiei noastre .
Cel mai recent răspuns: simona39 , utilizator 20:43, 24 Octombrie 2010
asteptati solutionarea recursului si dupa ce va pierde recursul se va linisti psihic instant. e nevoit sa respecte hotararea judecatoreasca data in favoarea dvs.
Din pacate, recursul lui a fost admis. (cu modificarea in parte a sentintei- nu stiu nimic mai mult, pana vom primi decizia instantei). Pot face ceva pentru a contracara decizia data prin recurs?
Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2010
simona39, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire pentru servitute Cornel_SV Cornel_SV Solutia cazului meu consta in acordarea servitutii reclamantului si respingerea cererii mele conventionale de a mi se despagubi contravaloarea terenului ... (vezi toată discuția)
De ce recurs, daca instanta specifica apel? vera58 vera58 Buna ziua! Am avut un proces pe care l-am castigat in prima instanta cu precizarea ca se poate face apel in termen de 15 zile. Surprinderea mea este sa ... (vezi toată discuția)
Servitutea de trecere - cedo nicoleta_85 nicoleta_85 Cunoaste cineva decizii CEDO cu privire la [u]servitutea de trecere[/u]? sau spete in care sa se fi discutat si acest aspect? Multumesc (vezi toată discuția)