avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Speta. Voi ce parere aveti?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Speta. Voi ce parere aveti?

Reclamanta a formulat o acțiune împotriva pârâtei prin care a solicitat recunoaşterea unei servituți de trecere pentru suprafața de 288 mp, reprezentând drum de trecere către proprietatea sa. În susținerea acțiunii, reclamanta a motivat că nu poate trece prin curtea pârâtei decât cu piciorul, întrucât pe terenul acesteia sunt construite diferite dependințe, a căror demolare s-ar impune pentru crearea unui drum de trecere. Pârâta s-a apărat susținând că reclamanta are acces la proprietatea sa pe un drum rural, folosit şi de alte familii ce locuiesc în zonă, şi deci nu poate fi calificat drept „loc înfundat“. Față de această apărare, reclamanta a susținut că acest drum de țarină este ocolitor şi după ploaie devine impracticabil.
Cerințe:
a) Ce acțiune în justiție a introdus reclamanta?
b) Servitutea de trecere se poate constitui dacă reclamantul are o ieşire la calea publică care ar prezenta inconveniente grave sau ar fi periculoasă? Dar în cazul în care accesul la calea publică se face pe un drum rural, ocolitor şi uneori impracticabil?
c) În speță, servitutea de trecere poate fi dobândită prin uzucapiune?
d) Care va fi soluția instanței?
Cel mai recent răspuns: Lori26 , utilizator 16:41, 12 Noiembrie 2018
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de acces razvyqw0w razvyqw0w Am vandut impreuna cu un vecin 700 m^2 unui patron. Doamna de la registrul agricol, de la primarie, i-a spus ca o sa ii faca drum de acces intre vile. Intre ... (vezi toată discuția)
Dreptul de servitute stefania75 stefania75 In cazul in care o persoana are drept de servitute cu hotarare pe terenul meu, poate sa-si faca drum de acces pe baza acesteia? Mentionez ca in acea hotarare ... (vezi toată discuția)
Sunt dat in judecata pentru a da un drum de servitute pe terenul meu proprietate privata cristi 1980 cristi 1980 am si eu o intrebare :tata a fost dat in judecata pentru a da un drum de servitute unui alt vecin care nu are intrare la terenul sau .tin sa mentionez ca tata ... (vezi toată discuția)