avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte si costuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte si costuri

Buna seara si bine v-am regasit...Am si eu cateva intrebari pentru dvs.
Bunica mea are un singur baiat, tatal meu...Aceasta spune ca mostenitorul este tatal meu...Ce acte ne-ar trebui si cam cat ne-ar costa actele dupa moartea bunicii???Astept raspunsurile dvs.Multumesc frumos:sorry:
Cel mai recent răspuns: Diaconescu Andreea , utilizator 22:17, 30 August 2010
ar trebui dezbatuta mostenirea dupa bunica. taxele notariale variaza in functie de valoarea bunurilor care fac obiectul succesiunii.nu e cam cinic sa intrebati despre o succesiune a unor bunuri ce apartin unui om care in prezent traieste?
In conditii le actuale, cand adormim cu o lege ...si ne trezim cu alta este foarte greu de anticipat.
Costurile sunt in functie de valoarea masei succesorale!De preferat in conditiile actuale sa se dezbata succesiunea pana in 2 ani pt a nu fi obligati sa platiti impozit la stat de 1% din valoarea masei partajabile.
Intrebarile sunt puse pentru ca bunica mea intreaba daca ar trebui sa vanda garsoniera si sa o treaca pe numele meu pentru ca taxele pentru succesiune sunt foarte mari....
sunt mai mici costurile in cazul dezbaterii succesiunii decat in cazul in care incheiati un act translativ de proprietate.
poate sa va faca contract de donatie. sau contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere.

Alte discuții în legătură

Succesiune intarziata cris99 cris99 Buna ziua,. Bunica mea a decedat acum 9 luni, dorim sa deschidem succesiunea, mama mea este unicul copil. Bunicul meu a decedat acum 15 ani si nu am facut ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau testament? ContSters280210 ContSters280210 Buna seara! Parintii vor sa imi faca acte pe o garsoniera. In afara actului de vanzare-cumparare ce poate sa imi faca , act de mostenire sau ... (vezi toată discuția)
Succesiune ANA001 ANA001 Vreau sa ma lamuriti si pe mine ce trebuie sa fac in situatia urmatoare: Bunica mea a murit acum un an si jumatate si nu s-a facut mostenirea. Impreuna cu ... (vezi toată discuția)