avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Inteprindere Individuala ( angajati )
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Inteprindere Individuala ( angajati )

Buna seara, care e diferenta daca angajez cu contract sau cu carte de munca un angajat la o inteprindere individuala? care sant pasii de urmat?
Este obligatoriu sa angajez un contabil autorizat daca am 2 angajati la inteprindere individuala? sant neplatitor de TVA
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 23:29, 30 August 2010
Nu inteleg ce inseamna "angajez cu contract", probabil ca va referiti la CONTRACT DE COLABORARE.
RASPUNS:
- daca angajati (dvs ati spus-o ca angajati) cu "contract" acest relatie intre dvs. si "colaboratorul " dvs. se considera o relatie de dependenta ( vezi art.7, pct.2.1. din CF recent modifiat) si venitul obtinut de "angajat" va fi de natura salariala si impozitat ca si cum ar fi angajat cu "carte de munca" asa ca mai bine angajati-l cu carte de munca de la bun inceput;
- nu este nevoie sa angajati un contabil autorizat in II, mai ales ca veti tine contabilitatea in partida simpla si nu in partida dubla, Legea 82/1991 rep. prevede obligativitatea tinerii contabilitatii de catre persoane cu studii economice superioare sau de catre persoane fizice sau firme specializate numai pentru perosanele juridice (SRL, SA etc.).

DAR,
avand si angajati (pentru care trebuie sa calculati impozite, contributii sa depuneti declaratii etc. este bine sa apelati la un specialist (contabil) pe care nu sunteti obligat sa-l angajati (puteti face un contract cu el ...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - dependent Spider06 Spider06 Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu descurcarea urmatoarei situatii: Persoana fizica autorizata, care, in baza unui contract cu o firma, presteaza o ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa!!!!!! ContSters137674 ContSters137674 Buna ziua! Am cateva intrebari, daca ma poate ajuta cineva cu orice informatie ii multumesc anticipat! In primul rand un pfa neplatitoare de tva si avand ... (vezi toată discuția)
Magazin de tip "butic" Lucian Alexe Lucian Alexe M-ar interesa si pe mine actele nexesare infintarii unei astfel de firme si reglementariile in vigoare (dimensiunea spatiului, conditii, nr de angajati, ... (vezi toată discuția)