avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Magazin de tip "butic"
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Magazin de tip "butic"

M-ar interesa si pe mine actele nexesare infintarii unei astfel de firme si reglementariile in vigoare (dimensiunea spatiului, conditii, nr de angajati, etc)

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 19:09, 7 Aprilie 2009
Va recomand:
Legea nr.31/1990 rep.;
Legea nr.26/1990 rep.;
OUG nr.28/1999 rep.;
Legea nr.82/1991 rep.
OMF 3512/2008
Legslatia privind Protectia Consumatorului (og 21/1992, etc.)

DAR , pe scurt, daca ar fi sa va infiintati un SRL, ar trebui sa parcurgeti urmatoarele etape:

1. veti intocmi un ACT CONSTITUTIV (contract + statut) - vi-l poate intocmi un avocat care sa va deschida si firma;
2. veti deschide un cont;
3. veti vira capitalul social;
4. veti inscrie firma in Registrul comertului;
5. veti declatra firma platitoare sau nu de impozit pe profit sau venit , platitoare sau nu de TVA;
6.veti cumpara casa de marcat si o veti fiscaliza;
7. va veti angaja personal;
8 va veti angaja contabil;
9. veti incepe activitatea (achizitie marfa, intocmire NIR-uri, tinere evidenta primara (registru de casa, evidenta depozit, etc.));
10. veti tine evidenta financiar contabila;
11. veti face raportari financiar contabile ( privind: impozite si taxe - profit, salarii, TVA, contributii: sanatate, pensii, somaj, etc.
12....
13. veti dormi mai putin linistit decat pana la momentul in care v'ati hotarat sa deveniti patron.

Referitor la dimensiune spatii, exista o Ordonanta 99/2000 aprobata prin LEGE nr. 650 din 7 decembrie 2002 pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, unde se prevede ceva referitor la spatiile de vanzare,
dar,
atentie ca va trebui sa obtineti autorizatii:
- sanitare;
- sanitar veterinare;
- de mediu;
- de protectia muncii;
- psi.

Referitor la numarul de angajati:
daca declarati firma micro intreprindere va trebui in 60 de zile sa va angajati intre 1 si 9 salariati, altfel nu este impusa o regula privind numarul de salariati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce facturier trebuie sa folosesc ca pfa sau ca firma neplatitoare de tva? ContSters48867 ContSters48867 Buna la toata lumea Am si eu o intrebare putin mai sensibila in timpurile astea. Am un client care are o suma de stul de mare restanta am tot incercat sa ... (vezi toată discuția)
Documente anarhy2004 anarhy2004 am si eu o intrebare? am o firma unde incasez cash si cu cardul am o intrebare de ce documente am nevoie la sediul firma adica registru casa , nir, ... (vezi toată discuția)
Timpul legal de pastrare acte salarii Isabela68 Isabela68 Imi poate spune cineva care este timpul legal de pastrare a actelor de salarii? Si ma refer aici nu numai la statele de salarii, care se pastreaza 50 de ani. ... (vezi toată discuția)