avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara(rog raspuns urgent)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara(rog raspuns urgent)

Buna ziua .rog un avocat sa ma invete ce trebuie sa fac pentru a actiona in judecata pe tatal copiilor mei,pentru pensie alimentara.Daca se poate sa-mi trimite-ti modelul de plangere (sau cum s-o fi chemand)si modelul de obtinerea custodiei.Nu am avut de-a face niciodata cu instata si nu stiu de unde sa incep.Am inteles ca prima data trebuie obtinerea custodiei.
Deci: Nu am fost casatorita legitim cu aceasta persoana,in urma concubinajului nostru rezultand 2 copii.In momentul de fata au 13 si respectiv 15 ani.Nu si-a asumat responsabilitate fata de copii din momentul in care ne-am despartit(2 ani).Este de nationalitate sarba si are o situatie materiala deosebit de buna ,numai ca lucreaza la negru platind impozitele pe bunul plac.As dori sa i se faca si o ancheta sociala pentru a plati pensia asa cum se cuvine,nu dupa cum doreste el.Va rog sa ma ajutati ,sunt disperata ,nu mai am posibilitate sa-mi cresc copii singura.Am incercat in toate modurile. Am fost si in strainatate, dar tot nu ma descurc pentru ca nu imi permit sa stau prea mult ,neavand cu cine sa las copii.Nu cunosc nici taxele care se percep si nici daca imi trebuie avocat in situatia in care este de alta nationalitate.Va rog inca o data sa ma ajutati pentru ca nu am nici bani de rechizite ,desi sunt extrem de zbatatoare .Nu stiu ce sa mai fac pe criza asta .Va multumesc si rog inca o data detalii cat mai explicite.
Cel mai recent răspuns: Daniela Camelia Nicolae , Consilier juridic 09:14, 31 August 2010
un model de cerere incredintare minor si stabilirea pensiei alimentare, puteti gasi daca tastati aceste cuvinte in google. o sa trebuiasca cu tatal citarea internationala care dureaza ceva mai mult, asta daca nu are vreo adresa unde locuieste in ro.
daca nu va descurcati, imi puteti da mesaj privat sa va trimit un model.
modele de cereri gasiti pe internet.depuneti cererea in 2 ex insotita de copii dupa certificatele de nastere ale copiilor si la registratura judecatoriei va va spune cat este taxa de timbru de plata,40lei dc nu ma insel.ganditi-va la 2 martori care sa va stie situatia,faptul ca dvs va ocupati de copii, ii intretineti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl copiilor nu este în țară și nu poate da declarația necesară, cum pot beneficia de legea cu zilele libere pentru părinți? misima misima Situatie : Eu, mama copiilor ( 6 si 8 ani ) angajata in sistemul privat , intentionez sa stau acasa cu copiii, conform Legii nr. 19/2020. Tatal copiilor, ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere minor nyki nyki problema mea este urmatoare: in 2008 s-a pronuntat divortul in care mi s-a eliberat o anumita suma ca pensie alimentara dar atat pana in divort cat si pana ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere (alimentara) Annamarria123 Annamarria123 Sunt studenta in anul I la o facultate de stat si doresc sa primesc pensia alimentara de la tatal meu. Mentionez ca parintii au divortat dupa ce am implinit eu ... (vezi toată discuția)