avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ajutor la o executare
Discuție deschisă în Executare silită

ajutor la o executare

buna ziua,

am primit o instiintare, acum o luna, cf careia dosarul a fost trimis de la firma de colectare a creantelor catre un executor, cu parafe de la un birou al execut ( precizez ca este vb de un imobil luat in rate la care nu s-au mai platit ratele si urmeaza sa fie executat silit) , ideea este mai primesc instiintari ca m-au dat in judecata, sau cand exact va veni executorul sa execute imobilul? stau acolo cu sotul si fetita mea de 1 anisor si nu as vrea sa ma trezesc direct in strada, si as vrea sa stiu daca se pot depune contestatii macar sa trecem iarna in locatia respectiva. am inteles ca se face un apel in trucat este singura locuinta si acolo stam, sa nu puna sechestru pe ea pana la vanzarea propriu zisa, corect? m-ar interesa cat dureaza procedeul, sa stiu daca sa caut ceva cu chirie sau pot sta linistita pana la anul.
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
emma2hart, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 11:23, 31 August 2010
executorul va va comunica data pana la care trb sa evacuati locuita.la acea hartie puteti face contestatie la executare,gasiti pe net model, care va va intarzia executarea cu 3-4-5-6 luni
Deocamdata nu ati primit decat simple notificari printr-un birou de executor, pentru intimidare..
Pentru executarea in sine, contractul de credit va trebui investit de instanta cu titlu executoriu, chiar daca ei va ameninta ca acel contract este in sine titlu executoriu.
Urmeaza apoi incuviintarea executarii, tot de catre instanta.
In cadrul acestor etape, putati formula contestatie la executare.
Intre timp vor trece doua ierni, iar dvs. puteti gasi un cumparator la o valoare convenabila, sa achitati si debitul, sa va mai si ramana ceva bani.
Altfel executorul il va vinde la pretul de recuperare a datoriei.
va multumesc frumos. si daca am o masina inregistrata pe numele meu doar la politie si la admin fin nu, poate sa mi-o ia?
Pentru dovedirea proprietatilor unei persoane se vor interesa acolo unde se platesc impozitele, deci la Adm. fin.
Ori daca acolo nu figurati cu autoturism, nu au de unde sa stie.
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita mytly_mytly mytly_mytly daca este o hotarire definitiva si irevocabila executorul judecatoresc poate sa faca executarea silita daca pe rol este ``contestatie in anulare recurs```si ... (vezi toată discuția)
Pot solicita infiintarea sechestrului asigurator daca am deja titlul executoriu, daca eu solicit, eu am si prioritate la achitarea de catre debitor a sumei datorate? ddianna ddianna Buna ziua, Am titlul executoriu, prin care debitorul este obligat s a-mi achita o suma de bani.Problema este ca, mai sunt cativa creditori ce au pretentii ... (vezi toată discuția)
Executare silita de catre directia de impozite si taxe locale ContSters292683 ContSters292683 Buna seara, La inceputul lunii august am primit o amenda contraventionala pe transportul in comun din Ploiesti pe care am achitat-o prin site-ul ghiseul.ro, ... (vezi toată discuția)