avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Recuperare bani in urma unei promisiuni bilaterale de ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Recuperare bani in urma unei promisiuni bilaterale de vanzare cumparare

Buna ziua,

Am cumparat acum ceva timp un teren in rate lunare in urma unei promisiuni bilaterale de vanzare cumparare. Inca mai am de platit asa ca terenul nu este inca pe numele meu. La vanzare mi s-a spus ca PUZ-ul este in derulare si va fi facut de vanzator dar ulterior am aflat ca nu este asa si ca nici macar nu se poate face puz in acel loc.... In promisiunea bilaterala nu este specificat nimic de puz.
Avand in vedere ca terenul nu este inca achitat, imi mai pot recupera in instanta banii dati pana acum sub motivul ca mi s-a promis PUZ si de fapt am fost pacalit sa cumpar un teren care nu va fi niciodata intravilan ???

Astept raspuns.

Va multumesc.

Sorin
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 12:10, 31 August 2010
Cam greu, avand in vedere ca aceasta conditie( PUZ-ul) nu a fost mentionat in antecontract si nici nu aveti un inceput de dovada scrisa. Sper ca el sa fi fost incheiat la notar.Incercati o intelegere amiabila cu vanzatorul . Consultati un avocat.
sigur ca da introduceti in instanta o actiune in pretentii pentru a va recupera banii deja achitati
Daca in actul care consacra promisiunea de vanzare cumparare nu este facuta nici o mentiune in acest sens (a obligatiei de a obtine PUZ-ul).. se naste intrebarea cum veti face dvs. dovada ca promitentul vanzator si-a asumat aceasta obligatie.
Pe de alta parte nu inseamna ca in viitor nu puteti trece dvs. terenul in intravilan. Sigur ... suportand costurile.
Am dovada ca vanzatorul are postat pe site-ul sau ca PUZ-ul este in desfasurare si am dovada scrisa de la autoritati ca nu se poate face PUZ niciodata deoarece este vorba de o arie protejata. Totusi in promisiunea bilaterala nu este nimic specificat dar toti care au cumparat de la acest vanzator pot spune acelasi lucru.
Daca aveti o dovada de pe site-ul sau, oficial, exista un inceput de dovada scrisa in conditiile legii speciale, comert electronic( daca situatia dvs. se incadreaza in conditiile legii speciale).
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
Silvia Renate Mihai , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare către terț a cotei părți din teren in indiviziune cu promisiune bilaterală de vânzare, fără consultarea celorlalți coproprietari gdracea68 gdracea68 Soțul meu deține împreună cu unchiul și mătușa sa un teren in indiviziune. Acum 2 ani, mătușa a făcut la notar o promisiune de vânzare către o ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparere teren ce nu este dezmembrat inca anonimfirma anonimfirma Buna ziua, Urmeaza sa fac un contract de vanzare cumparare asupra unei parcele de teren ce nu este dezmembrata inca si de aceea vom merge la notar sa facem ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare a unui teren arabil silvia77 silvia77 Buna ziua. Am o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare a unui teren arabil si va rog sa imi spuneti daca am dreptul sa utilizez acel teren inaintea ... (vezi toată discuția)