avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prima de concediu bugetari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prima de concediu bugetari

Sunt functionar public si am dreptul la indemnizatie de concediu de odihna;
Am beneficiat de concediu de odihna in luna aprilie- mai 2010 si am facut cerea de acordarea primei de concediu pentru luna mai , cerere care a fost aprobata fara mentiuni;
in schimb banii i-am primit in luna IULIE pe motiv ca nu au avut bani la buget sa mi se dea in luna mai si colac peste IN LUNA AUGUST MI-AU RETINUT 25% PENTRU PRIMA DE CONCEDIU CARE AM LUAT-O IN IULIE.
INTREBAREA MEA : ESTE LEGAL ASA CEVA?
DACA A FOST RESTANTA DIN LUNA MAI CUM E POSIBIL SA-MI IAU BANII IN IULIE SI SA-MI OPREASCA 25% IN AUGUST?
CE POT SA FAC, UNDE SA MA ADRESEZ SI DACA IMI PUTETI DA UN MODEL DE CERERE? pentru ca la serv. financiar mi s-a spus ca asa e normal si nu are importanta cand trebuia sa iau prima, pentru ca ei nu au bani si avand in vedere ca ia-am luat in luilie trebuie sa ma impoziteze cu 25% deoarece e un venit in luna iulie si nu are importanta ca e restanta din alta luna;
VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Mainerici Ctin , Contabil 21:38, 31 August 2010
Din punctul lor de vedere este legal, intrucat diminuarea se aplica la orice venit incasat incepand cu luna iulie 2010.
Serviciul financiar ar face bine sa citeasca si altceva decat Cancan sau Click...poate niste acte normative precum legea 188/1999 unde spune destul de clar ca prima de vacanta este in cuantumul unui salariu brut din luna anterioara plecarii in concediu!!!!!!!!!!!!!!!! Ori cum dvs. v-ati efectuat concediul in luna aprilie, prima de vacanta este egala cu salariul brut din luna martie. Faceti plangere catre conducatorul unitatii.
Cuantumul primei care l-am primit a fost ok (asa cum trebuiea ,asta in luna iulie) dar ei mi-au oprit ulterior 25% din acel cuantum ( in luna august) ? Si apropo de conducatorul unitatii, acesta m-a trimis la serviciul financiar ca ei sunt cei mai in masura sa-mi raspunda, ,,el nu e contabil, ei stiu ce fac si ceea ce fac ei stiu de ce si cum"
freeelis a scris:

Din punctul lor de vedere este legal, intrucat diminuarea se aplica la orice venit incasat incepand cu luna iulie 2010.

Ceea ce am subliniat eu , tot in mintea lor este , nu, d-le freeelis?
Daca legiuitorul ar fi vrut sa diminueze orice veni, atunci ar fi prevazut asa in Legea 118/2010 privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar. si ar fi renuntat la alin (1) si (2) din lege...

nu este legal,se refera la veniturile obtinute incepand cu iulie,cear insemna ca sa se dim cu 25%si drepturile castigate prin instanta din anii trecuti si platiti lunile acestea iulie-dec2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ptr bugetari-calculul retinerii de 25% ptr plati restante in luna iulie crystyanfelciuc crystyanfelciuc Sunt functionar public si am dreptul la indemnizatie de concediu de odihna; Am beneficiat de concediu de odihna in luna aprilie- mai 2010 si am facut cerea de ... (vezi toată discuția)
Cine mai respecta legea? candyxxxcandy candyxxxcandy Sunt contabil sef la un centru bugetar in invatamant.Inteleg ca Legea privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar a fost ... (vezi toată discuția)
Prima de vacanta irina72 irina72 Buna ziua ,problema mea este urmatoarea : lucrez la primarie si am luat prima de vacanta in luna iulie (raportata la luna iunie sub forma de avans). In ... (vezi toată discuția)