avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Perioada de proba - mai pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Perioada de proba - mai pot beneficia de somaj?

Buna ziua,

In cazul in care urmeaza sa beneficiez de somaj (inca nu mi-am depus actele), insa am gasit un alt loc de munca si din cate mi s-a precizat se va incheia contract de munca, insa este o perioada de proba de 20 de zile lucratoare (in care nu voi fi platita). Ulterior, dupa aceasta perioada se va decide daca vom continua colaborarea sau nu. Sa presupunem ca dupa perioada de proba s-ar incheia contractul, mai exista posibilitatea sa beneficiez de somaj?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:38, 31 August 2010
Nu,pentru ca desi aveti stagiul de cotizare realizat,este necesar ca de la ultimul loc de munca sa incetati activitatea potrivit art.65 din Codul Muncii si nu ca sfarsit al perioadei de proba,situatie care este reglementata de alt articol din aceeasi lege,si care nu va mai da dreptul la somaj.


andymaurul
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
andymaurul, utilizator
1. Depuneti actele la Somaj si apoi daca veti incheia un CIM veti beneficia lunar de 30% din indemnizatia de somaj pana la expirarea perioadei initiale de somaj.
2. Perioada de proba nu se face in afara contractului individual de munca (CIM). Asta inseamna munca la negru.
3. Perioada de proba este evidentiata in CIM si se plateste si este vechime in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc sandycraciun sandycraciun Buna ziua, In perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2010 am fost angajata cu contract pe perioada determinata. Din iaunuarie 2011 am intrat in concediu de ... (vezi toată discuția)
Somaj prodiana prodiana buna ziua, pot beneficia de somaj in cazul in care CIM a incetat in baza art. 65 CM insa mi s-a oferit un alt loc de munca in cadrul firmei la un alt punct ... (vezi toată discuția)
Somer angajat pe perioada determinata dobrasebastian dobrasebastian Buna ziua! Am beneficiat de somaj timp de 6 luni dupa care am fost angajat cu contract pe perioada determinata de 3 luni,pe 15 septembrie2013 contractul expira ... (vezi toată discuția)