avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA stornare factura-tva 19 sau 24
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

stornare factura-tva 19 sau 24

daca am facut o factura de avans pentru prestari servicii in luna mai cu tva 19 , iar acum vreau sa stornez aceasta factura , cu ce tva facturez 19 sau 24
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 23:27, 31 August 2010
factura de stornare se face identica cu cea emisa,asa se poate inchide minusul cu plusul sa ramana valoare 0.

factura de stornare se face identica cu cea emisa,asa se poate inchide minusul cu plusul sa ramana valoare 0.
Stornarea se face cu TVA 19% iar factura de livrare se va face cu TVA 24%.
EX:
- valoare produs 2000 lei
- inainte de 01 iulie 2010, factura de avans 1000 lei cu 190 lei TVA 19%;
- livrarea se face in august 2010 cu TVA 24%;
- stornare avans cu 19%: -1000 lei ; -190 lei;
- factura de livrare in luna august cu TVA 24%: 2000 lei; TVA 480 lei.

2000 + 480;
- 1000 - 190
total valoare produs cu TVA: 2480 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans cimpazu cimpazu buna ziua! in 2009 am primit si facturat un avans pt livrarea unor produse finite. am colectat tva 19%. pe parcursul anului am livrat o parte din produse si am ... (vezi toată discuția)
Stornare factura de avans cu tva de 19% liliana_grebanus liliana_grebanus Buna ziua! In aprilie am emis unei scietati comerciale o factura de avans ptr. o marfa pe care o livram acum, in august. Intrebarea mea este cum fac ... (vezi toată discuția)
Tva la avans incasat camicami camicami Am incasat prin banca avans de la un client.Nu am emis factura.Trebuie sa colectez TVA din valoare avansului incasat prin banca ? Daca nu colectez,ce se ... (vezi toată discuția)