avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajament plata pt daune viitoare echipamentului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajament plata pt daune viitoare echipamentului de munca

Buna ziua

In calitate de angajator as dori ca odata cu incheierea contractului de munca sa fac si un fel de angajament de plata pt eventualele daune viitoare pe care le poate produce salariatul in legatura cu bunurile primite (de ex. echipament de protectia muncii, masina, telefon, etc.)

Ma puteti ajuta si pe mine cu un model?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 09:06, 1 Septembrie 2010
stanceni a scris:

Stiu ca intr-un fel acest angajament ar fi contrar prevederilor legale, dar ma intereseaza in cazul in care daunele in discutie s-ar produce exclusiv din culpa angajatului.

Mai intai trebuie constatat prejudiciul, apoi evaluat si , in cele din urma, stabilit vinovatul.
Dacă acoperirea prejudiciului nu s-a produs ca urmare a înţelegerii părţilor sau înţelegerea părţilor a intervenit dar nu se execută, singura cale aflată la îndemâna angajatorului păgubit este aceea de a sesiza instanţa de judecată competentă, respectiv tribunalul de la sediul sau domiciliul său.
@stanceni:
Si in cazul in care dauna s-ar produce exclusiv din culpa salariatului (mie mi-a fost de la sine inteles ca doar de acest caz discutam oricum), angajamentul de plata nu devine, prin asta, legal.
Eu sunt reticent sa va furnizez un model numai si numai pentru ca, daca nu il folositi cu atentie, un astfel de act generic (odata semnat "preventiv", INAINTE de a avea o dauna efectiva, concret ocazionata de o situatie in data de...) va poate face incomparabil mai mult rau decat bine.
De fapt, nu vad niciun beneficiu al unui astfel de act pentru angajator, ci numai riscuri.
Personal, nu as recomanada niciunui angajator sa semneze un astfel de act, si as zice linistit tuturor salariatilor sa semneze fara frica, fiind lipsit de valoare si efecte.

Dar, pentru ca insistati, iata cateva formulari uzuale in angajamente de plata:
Subsemnatul........................domiciliat în......................str...................................nr......
bloc.......sc.....et......apart......jud......posesor al B.I.seria.......nr..............emis de.................... sub nr..............în anul........având funcţia de..............................la unitatea................................Luând cunoştinţă de faptul că ......................................
s-a constatat că din vina mea am produs unităţii............................................o pagubă de lei.................provenită din..............................................................
.............. imi iau angajamentul de a plăti această sumă unităţii păgubite astfel
............................................................................ Prezentul angajament l-am luat în conformitate cu ....................................................În caz de nerespectare, se va proceda la recuperarea silită.
Data stăzi...............
Semnătura,
Semnat în faţa noastră,
Calitatea.......................
Semnătura.......................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare prejudiciu salariat larisarazvan larisarazvan Buna ziua.Avem urmatoarea situatia: Un salariat conduce utilajul societatii si produce un accident, fara victime , doar cu pagube materiale. asiguratorul ... (vezi toată discuția)
Angajamentul de plata delia25 delia25 Angajamentul de plata conform noului Cod Fiscal mai este legal? Daca nu ce articol spune lucrul asta? Multumesc. (vezi toată discuția)
Paguba in gestiune ginnyy ginnyy Buna seara! Imi puteti spune, va rog, care sunt etapele necesare recuperarii prejudiciului de catre angajator, atunci cand se constata o paguba in ... (vezi toată discuția)