avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatia de crestere a copilului

Buna ziua!

Ma puteti lamuri cu urmatoarele:

1) In calcularea indemnizatiei de crestere a copilului se adauga si valoarea tichetelor de masa?
2) cum se calculeaza indemnizatia de crestere a copilului cu 70 %(formula de calcul)?
Multumesc aniticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:06, 31 August 2010
La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile realizate de persoana indreptatita, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate.
Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului, se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12.
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite .
Dupa aceasta se aplica diminuarea cu 15%.
din cite stiu eu nu se calculeaza tichetele deoarece erau neimpozabile acum daca sunt impozitatye sar putea nu stiu, era vorba de media de 85% din ultimile 12 luni
Am intrebat de tichetele de masa deoarce cand am luat credit bancar s-a calculat si valoarea acestora si atunci inca nu erau impozitate tichetele.
Potrivit Codului Fiscal, tichetele de masa sunt incluse in categoria in veniturilor salariale .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil madalina79 madalina79 Buna ziua, ma intereseaza sa aflu daca diurnele intra in calcul ca si venituri pt indemnizatia crestere copil pana la 2 ani. Am fost plecata din tara o ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul indemnizatie maternitate/ indemnizatie crestere copil andreea_adomnitei andreea_adomnitei Tichetele de masa, cadou, de vacanta se iau in calculul indemnizatiei de maternitate, iar mai apoi al indemnizatiei de crestere copil? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil - angajata si cu pfa Cassiopeia Cassiopeia Buna ziua! Sunt angajata de 12 luni, si am devenit si PFA in urma cu 8 luni. Platesc impozit in functie de norma de venit stabilita, dar beneficiez de ... (vezi toată discuția)