avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil - angajata si cu PFA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil - angajata si cu PFA

Buna ziua!

Sunt angajata de 12 luni, si am devenit si PFA in urma cu 8 luni. Platesc impozit in functie de norma de venit stabilita, dar beneficiez de reducere de 50% (pentru ca sunt in acelasi timp angajata cu contract de munca). M-ar interesa in conditiile acestea cum se face calculul de 85%?

MULTUMESC!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 14 Ianuarie 2009
La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile realizate de persoana indreptatita, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate.
Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12.
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite astfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj si indemnizatie cic giulean giulean Buna ziua,as dori sa stiu daca beneficiez de indemnizatia de somaj pot sa beneficiez si de indemnizatia CIC in acelasi timp? Iar daca ma aflu in momentul ... (vezi toată discuția)
Legea mamelor mosghita mosghita Sotia a nascut pe 15.07.2008 o fetita! vrea sa stiu si eu cum se calculeaza 85%din media veniturilor din ultimul an? Daca are cineva timp sa detalieze? (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului? corene corene Buna ziua, In martie anul trecut m-am angajat pe perioada determinata la o societate pana pe 1 octombrie. Inainte de a se termina contractul m-am angajat la ... (vezi toată discuția)