avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de crestere a copilului. conditii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de crestere a copilului. conditii

Sotul meu lucreaza in cadrul armatei romane si am fi tentati sa parasim tara pentru o perioada de doi ani, mai exact cat ar avea el dreptul sa stea in concediu de crestere a copilului. Eu sunt insarcinata in sapte luni si as vrea sa stiu daca dupa ce voi termina acea perioada de leuzie, sotul poate intra in concediu de crestere a copilului daca eu imi dau demisia de la actualul loc de munca? Auzisem ca un parinte este obligat sa faca dovada ca lucreaza, iar daca eu nu voi mai lucra, el poate ramane fara probleme in CCC? Multumesc antticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:56, 31 August 2010
Da, sotul dvs poate intra in CCC imediat dupa nasterea copilului si nu dupa terminarea concediului pentru lauzie.
Conditiile : realizarea in ultimul an anterior datei nasterii copilului, timp de 12 luni de venituri profesionale supuse impozitului pe venit .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de cresterea copilului smith2008 smith2008 sotia mea e insarcinata in luna a opta. as dori sa stiu cum trebuie sa procedez in cazul in care ea vrea sa-si dea demisia de la primaria unde lucreaza, pentru ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie facut in caz de raman insarcinata in timpul concediul maternal Timea86 Timea86 Buna ziua as dori sa stiu ce trebuie sa fac, sunt in concediu de cresterea copilului si eu ar trebui sa reincep lucrul luna viitoare pe 29 si eu sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil-tata Adina8822 Adina8822 As dori sa stiu daca tatal poate intra in concediu de crestere copil daca mama a lucrat fara intrerupere in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului. ... (vezi toată discuția)