avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie

un tehnician lucreaza 6 luni
din care 3 sta in concediu medical gratie unei interventii chirurgicale
dupa 6 luni vrea desfacere contract de munca cu drept de a primi indemnizatie de somaj dupa
intrebare :
cu ce art. din codul muncii desface angajatorul contractul astfel incat persoana sa-si ceara ulterior drepturile?
are dreptul la indemnizatie de somaj?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 20:13, 30 Octombrie 2007
Pentru a beneficia de ajutor de somaj, salariatul trebuie sa aiba lucrate 12 luni in ultimele 24.
Desigur ca, in conformitate cu legea, pentru perioada de concediul medical ce depasesc 30 zile, salariatul nu mai plateste 1 % somaj, si aceasta perioada nu este stagiu de cotizare pentru deschiderea dreptului la somaj. Perioada respectiva se specifica pe adeverinta tip necesara la somaj.
Beneficiaza de somaj salariatul caruia i se desface CIM de drept ( CIM pe durata determinata), cu desfiintarea locului de munca, si la necorespundere profesionala.
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2007
adelaida_07, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pana la 2 ani kirkor kirkor Buna ziua, Luni termin cei 2 ani de concediu de ingrijire copil si am o nelamurire legata de locul de munca anterior. Exista vreo posibilitate sa nu ma ... (vezi toată discuția)
Dupa noul cod al muncii, concediere la intoarcerea din concediu copil adrian007 adrian007 Buna ziua, Sotia mea tocmai termina concediul de 2 ani si urma sa se intoarca la munca insa a fost informata ca nu mai au nevoie de inca un om si ca o vor ... (vezi toată discuția)
Somaj! camelia21 camelia21 Buna seara! Ma confrunt si eu cu aceasta pb ca si alti romani!Mi se cere demisia de la servici pe motive care nu tin de mine,ca sa evit certurile si jignirele ... (vezi toată discuția)