avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TITLU DE PROPRIETATE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TITLU DE PROPRIETATE

BUNA ZIUA
Cineva care ne poate ajuta .
Sunteam patru frati ,si vrem sa stim daca suntem mostenitori la titlul de proprietate ,care a fost dobandit de tatal nostru in baza legii fondului funciar.
Vrem sa stim daca tatal nostru a putut vinde terenul si casa,fara a se face mostenirea ,dupa moartea mamei noaste,mentionam ca o parte din terenul intravilan afost vandut unuia dintre frati nostri fara ca noi restul sa stim
In concluzie vrem sa stim daca a avut dreptul de a vinde?
VA RUGAM SA NE AJUTATI MULTUMIM.
X-(
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:02, 31 August 2010
A avut dreptul de a vinde,deoarece propietatea dobandita in temeiul legii 18/1991 constituie mostenire,iar mostenirea dobandita de catre unul dintre soti constituie bun propriu si nu bun comun,asa ca tatal ,in viata fiind dispune de aceasta propietate asa cum dansul considera.


andymaurul
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
andymaurul, utilizator
Terenul este bun propriu al tatalui d-voastra si deci avea dreptul sa-l vinda oricui doreste; dupa moartea d-lui toti fratii veti avea dreptul, in calitate de mostenitori, la o cota-parte din masa bunurilor succesorale care se vor afla la acel moment in patrimoniul defunctului.
avocat Cristina Popescu
nu aveti niciun drept atata vreme cat tatal dvs traieste poate vinde oricui doreste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu apartament pufosu76 pufosu76 Buna ziua.As dori si eu un raspuns la urmatoarea problema.Tatal meu( a decedat in 2002) si mama mea sunt trecuti pe contractul unui apartament cu 4 camere ... (vezi toată discuția)
Cearta intre mostenitori...solutia???? honey_geoo honey_geoo Buna ziua. Tatal meu este intr o situatie complicata. Tatal lui, deci bunicul meu, a murit acum 15 ani, iar succesiunea nu a fost facuta, la acel moment ... (vezi toată discuția)
Nu sunt de acord o sa incerc pe scurt,sa va explic problema mea,bunica a murit ...ea avind 4 copii,unul din ei a murit..acela fiind tatal meu ,de la bunica a ramas 4 ha de ... (vezi toată discuția)