avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum as putea sa aflu daca pot ataca partea ce mi se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum as putea sa aflu daca pot ataca partea ce mi se cuvine dupa mama ?????

eu am fost platit de catre sora mea din apartament de pe partea tatalui care este decedet ........mama inca este in viata dupa moartea ei pot cere dreptul si de pe partea ei ????
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:53, 31 August 2010
aveti dreptul la 1/2 din bunurile mamei dupa decesul acesteia.
Da, aveti dreptul intrucat este vorba de o alta mostenire nedeschisa inca...
Daca in timpul vietii mama nu instraineaza partea sa , aveti dreptul la 1/2 din partea mamei.
Da, este si aceasta o posibilitate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire donpedro99 donpedro99 Buna ziua! Anul trecut a murit tatal meu,dupa el a ramas un apartament,unde locuieste mama. Dupa lege apartamentul a fost impartit intre mine,sora mea si ... (vezi toată discuția)
Moștenirea după tata ionutsztan ionutsztan Bună! Am 23 de ani, tatăl meu a murit acum 4 ani.Inainte de a pune întrebarea principală vreau sa spun că tatăl meu și împreună cu mama mea am stat ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am? tcampianu tcampianu Stimate Doamne, Stimati Domni, In anul 1988 m- am casatorit, iar mama mea ne- a cumparat un apartament de 3 camere, am semnat atunci un act de donatie, cu ... (vezi toată discuția)