avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas

buna seara!
am si eu o intrebare
tatal meu a decedat in 2001, beneficiez de pensie de urmas si in timpul masterului, chiar daca nu am implinit 26 de ani?
dar daca ma casatoresc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:13, 31 Octombrie 2007
Potrivit legii, copiii au dreptul la pensie de urmas pana la varsta de 16 ani, daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata, potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi insa varsta de 26 ani.
Acordarea acestei pensii nu este conditionata de starea civila a persoanei, deci te poti casatori. Casa de piatra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas TaraTara TaraTara Am terminat facultatea in iunie 2009 si am facut pauza un an.Primesc pensie de urmas daca incep in octombrie 2010 alta facultate sau un master(invatamant de zi ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas DarkLove DarkLove Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti pana la ce varsta pot beneficia de pensia de urmas dupa tata. Anul acesta am terminat facultatea, si m-ar interesa sa ma ... (vezi toată discuția)
Interpretare articol de lege - pensie de urmaș Mr_John Mr_John Bună seara, aș dori să știu cum se interpretează următorul articol de lege. Confrom Legii 263/2010 - \\" ART. 84 Copiii au dreptul la pensie de ... (vezi toată discuția)