avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate

am luat un teren cu chitanta de mana iar cel de la care am cumparat nu au succesiune. terenul este trecut la rol la mama lor decedata inainte de 90.
De unde pot afla mai multe informatii despre acest pamant?
tot de la biroul notarial am aflat ca daca am chitanta de mana si am un avocat bun, dovedesc ca ei au stapinit nestingheriti peste 30 de ani acel pamant pot castiga acel pamant prin hotarire judecatoreasca chiar si fara succesiune. Este adevarat?
tot de aici am aflat ca pamantul nu poate fi trecut in cartea funciara cum credeam deoarece aceasta a aparut dupa anul 2000, ci este trecut doar la rol. Dar cum a foar trecut acest pamant la rol? in ce baza? de unde pot afla istoricul acestui pamant?
Cel mai recent răspuns: utagabitibi , utilizator 08:49, 1 Septembrie 2010
Sa stiti ca va va costa ceva banuti..... onorariu de avocat, taxe de timbru, in functie de instanta chiat si o expertiza topometrica......
daca este pina in 50 de mil merita sa incerc, dar daca este mai mult mai bine renunt si cer banii, dar de unde sa mi-i dea daca nu are venit si se constata ca nici proprietate. el cu siguranta ar vrea sa imi dea pamantul dar ce ma fac cu actele?
ce recomandati, sa incerc sau mai bine sa renunt?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie teren si drept de uzucapiune coscip coscip Buna ziua! Doresc sa cumpar un teren care are efectiv 488mp dar conform legislatiei cadastristul a trebuit sa treaca in documentatie 400mp cat este trecut ... (vezi toată discuția)
Teren- conditii de dobandire a dr de proprietate prin uzucapiune iancutuila iancutuila va rog sa ma lamuriti si pe mine . in 1990 am cumparat un teren de 0,15 h pe care am construit o casa . avem doar o chitanta de mana si nu avem titlu de ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral moneanu marcel moneanu marcel Este vorba despre urmatoarea speta: Exista un testament autentic incheiat de autor in anul 1972. Acesta moare in 1973. Sotia supravietuitoare a luat act de ... (vezi toată discuția)