avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administratori de blocuri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administratori de blocuri

Buna ziua,
Ma numesc Loredana Makkai si am o problema cu administratoarea din blocul in care locuiesc. In anul 2008 am cumparat un ap. la et.5-mansarda, ap.care nu este finalizat nici acuma(noi cei de la 5 fiind toti in proces cu firma care a executat lucrarea de mansardare) si de cand ne-am mutat tot apelam la administratoarea blocului sa schimbe tevile de apa rece din subsol, pentru ca sunt de cand s-a construit blocul, si sunt corodate, si din acetst motiv noi nu avem presiune la apa. Mai exact nu curge decat un firicel de apa. Administratoarea nu face nici un demers in aceasta privinta pe motiv ca " nu este problema ei" " ea este platita doar sa calculeze si sa incaseze cheltuieli de bloc". Am facut reclamatie la FALT care au venit, au constatat si au dat din umeri motivand ca nu tine de ei.Intrebarea mea este: nu exista nici o lege care sa oblige consiliul de administratie al blocului sa ia masuri vis-a-vis de problema noastra? Tot blocul a semnat receptia finala a lucrarii de mansarda,cand mansarda nu este nici acum finalizata, dar la semnare au primit toti cate 150 euro, iar acum cand noi cei care am cumparat ap. la mansarda suntem tratati cu indiferenta ca si cum nu facem parte din acelasi bloc.Referitor la acest lucru luna trecuta am hotarat,noi cei de la 5, sa nu mai platim cheltuieli de bloc pana nu se ia o masura la problema noastra care este de 2 ani de zile. Luni 30.08.2010 s-a facut sedinta de bloc, la care noi cei de la 5 nu am fost chemati, prin care s-a hotarat ca daca in termen de 10 zile nu platim cheltuielile restante ne taie apa si curentul. Va intreb ue : ei ne pot forta sa facem cum vor ei? iar noi nu avem nici un temei legal impotriva lor?
Adica noi conform legii suntem obligati sa platim, iar ei nu se pot obliga cu nimic?Dati-mi un sfat. Pot sa dau in judecata administratoarea?Sau cum pot sa beneficiez si eu de conditiile pe care le au toti in bloc. De a avea apa!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:35, 1 Septembrie 2010
Posibil conductele de alimentare cu apa sunt corodate și trebuiesc schimbate.
Dar nu cred ca este motivul sa nu aveți presiune la apă.
Verificați daca s-a făcut corect dimensionarea conductelor și dacă sunt
corect poziționate.In proiectul pentru mansardare gasiți aceste modicari.
Daca nu s-a facut corect dimensionarea conductelor trebuie să va instalați
un hidrofor.
Nu asociatia de proprietari este de vina ca nu aveti apa la mansarda, ci constructorul care trebuia sa va predea apartamentele in stare de functiune normala, cu apa, cu instalatia de caldura, instalatia de gaze ...toate functionale. Asa ca nu va razbunati pe asociatie, ci vedeti ce faceti cu constructorul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coloana separata de apa rece. acord proprietari silviu1975 silviu1975 Buna ziua. Situatia este: - etajul 4 si 5 nu au presiune la apa rece - proprietarii celor 2 apartamente (de pe o coloana de bloc) dorect sa traga o coloana ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor la asociația de proprietari: cum se plătesc pierderile de apă și reparațiile de la subsol dacă sunt proprietari cu coloană de alimentare individuală? CAlexandraRaluca CAlexandraRaluca Buna seara! Problemele noastre , ale locatarilor, au început în luna iulie când o țeavă de la subsolul blocului s a spart. Că prin minune după părerea ... (vezi toată discuția)
Presiune redusa apa la etaj Daniel2021 Daniel2021 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc, la etajul 10 si nu am presiune la apa. Blocul a fost construit in 2019 si are in subsol o instalatie de marire a presiunii ... (vezi toată discuția)