avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... presiune redusa apa la etaj
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presiune redusa apa la etaj

Buna ziua,

Locuiesc intr-un bloc, la etajul 10 si nu am presiune la apa. Blocul a fost construit in 2019 si are in subsol o instalatie de marire a presiunii apei (pompe booster). Dar, dupa darea in folosinta a blocului, la pornirea instalatiei de booster presiune, pompele avand pornire directa, au produs suprapresiune si au existat niste avarii in apartamente. Constructorul a oprit instalatia booster. Am informat in scris si verbal Administratorul, Presedintele blocului si constructorul ca nu este presiune suficienta la etajele superioare (toti vecinii de la etajele 9 si 10 au aceasta problema) si ii rog sa gaseasca o solutie, Nu au facut nimic. Am vorbit eu cu firma care realizase instalatia de ridicare a presiunii si am ajuns la concluzia ca trebuie montate variatoare de turatie pe pompe, care sa lucreze in functie de presiunea apei (sa mareasca turatia pompelor booster atunci cand presiunea scade si a scada turatia atunci cand presiunea creste). Firma a trimis si o oferta pentru aceasta lucrare. De mai mult de 6 luni, administratorul, presedintele si constructorul nu fac nimic. Cine ar trebui sa suporte costul? Constructorul, Asociatia de Proprietari? Din punct de vedere legal, ce as putea face pentru a-i determina sa solutioneze problema?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:33, 12 Noiembrie 2021
Da, ii dati in judecata, sa faca. Asociatia. Cu constructorul nu mai aveti treaba odata ce s-a facut predarea, instalatia exista, este functionala ...dar e oprita.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1-Conform disp L nr 196/2018 reprezentantul legal al asociatieid e proprietari este presedintele de asociatie care detine autoritatea si cmpetenta decizionala
2-Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta executionala
Administratorul de imobil nu detine autoritatea si competenta sa dispuna de la sine putereacte si actiuni
Trebuie verificat responsabil factorul generator al lipsei de presiune
Legal,daca problema cu lipsa de presiune este de la incputul exploatarii imobilului,constructorul are obligatia in perioada de garantie sa asigure eventualele remedieri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, acum 2 ani am cumpărat un apartament la etajul 2, pana ... Lavinia 22 Lavinia 22 Bună ziua, acum 2ani am cumpărat un apartament la etajul 2,pana asta vara nu am avut deloc probleme cu apa insa din vara din cauza unor certuri cu ... (vezi toată discuția)
Cerere pt. presiunea apei Cristina Vintila Cristina Vintila Buna ziua. As dori si eu un model de cerere catre administratie in legatura cu presiunea scazuta a apei din apartament. Mentionez ca locuiesc intr-un bloc cu 5 ... (vezi toată discuția)
Pe cine trag la raspundere??? Scr3wBall Scr3wBall Recent am cumparat un apartament la etajul 7, intr-un bloc nou construit. Problema este ca apa nu are presiune in orele de varf la etajul respectiv. Intrebarea ... (vezi toată discuția)