avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Buna ziua! Vineri am fost anuntata de catre colegul meu ca de pe 15 incetam colaborarea. La intrebarea "de ce?" mi-a raspuns ca asa a hotarat seful nostru. Am insistat si am primit mai multe raspunsuri: ca au gasit un senior care vine in locul meu pe aceeasi bani, eu fiind junior, apoi ca de fapt nu ar fi rezultate bune in vanzari. In final neavand un raspuns concret. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. daca nu doresc sa plec dar ei restructureaza postul cat dureaza procedura? Voi fi obligata sa plec totusi de pe data 15 sept.?
2. pentru ca previzul sa fie legal trebuie sa fie in scris, deoarece nu am primit decat preaviz verbal?

Multumesc anticipat!
irina
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
Sfrleaza, utilizator
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 16:02, 1 Septembrie 2010
Eu stiu deja cine va veni in locul meu de pe 15. Asadar, stiu ca restructurarea este doar "un favor" pentru mine sa pot aplica pt somaj.
Unde se contesta genul acesta de actiuni ?
La Tribunalul din localitatea de domiciliu, in termen de 30 de zile de la comunicare.
titiana a scris:

Da va pot da afara si daca nu doriti dvs., dar trebuie sa justifice concedierea, desfiintarea efectiva a postului din diferite motive........., daca considerati ca a fost o concediere abuziva, ca postul a fost desfiintat nejustificat (a fost transformat in alt post dar de fapt are aceleasi atributii etc.) puteti contesta decizia de concediere

Justificarea concedierii se va face numai in cazul in care se contesta in instanta decizia de concediere si nicidecum la solicitarea salariatului ...
M-am exprimat gresit, decizia trebuie sa cuprinda motivele care au dus la concediere
titiana a scris:

M-am exprimat gresit, decizia trebuie sa cuprinda motivele care au dus la concediere

Cu toate ca mesajul initial nu se referea la continutul unei decizii de concediere , va pot spune ca o decizie de concediere trebuie sa cuprinda mai multe elemente - decat cel mentionat de dvs - astfel incat sa nu poata fi anulata de catre instanta pentru neindeplinirea conditiilor de forma.

Alte discuții în legătură

Restructurare post mariamt mariamt Am fost instiintata de restructurarea postului meu in cadrul companiei printr-o decizie interna; s-au mentionat conditiile economice si reorganizarea companiei ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala-desfiintare post dariusrobert dariusrobert Va rog sa-mi spuneti daca firma poate concedia o singura persoana din 23 de posturi de acelasi fel fara a face o evaluare socio-profesionala?Aceste ... (vezi toată discuția)
Concediere cristinavulpe cristinavulpe Buna ziua, Tocmai am fost concediata si am cateva intrebari,poate ma puteti ajuta : - am fost disponibilizata cu art.65,lit.1,din motive ce nu tin de ... (vezi toată discuția)