avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie Crestere Copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie Crestere Copil

Buna ziua!Am o rugaminte, de fapt o problema. Am un copil de 10 luni, si dosarul meu de indemnizatie de crestere a copilului l-am depus la Primaria Cluj Napoca, intrucat acolo aveam viza de flotant, si incam nu am primit nici un ban. In plus, am sunat la AJPS Cluj si mi s-a spus ca nu figurez la ei in baza de date. Cum se poate asa ceva, cand eu am tot primit mail-uri si notificari de la ei.

Ce trebuie sa fac sa ii actionez in instanta?
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 13:25, 2 Septembrie 2010
In primul rand verificati daca dosarul a fost inregistrat la primarie si are toate actele complete precum si daca intruniti toate conditiile pentru acordare. Verificati apoi daca a fost inaintat la AJPS judeteana. In cazul in care toti pasii au fost parcursi si nu s-a platit indemnizatia aveti dreptul de a sa-i actionati in instanta urmand procedurile legale.
Eu am primit o singura data cei 600 ron cuveniti, in 7.07.2010, desi dosarul l-am depus in luna februarie. Mai intai mi-au trimis notificare ca banii vor veni esalonat, cate doua indemnizatii pe luna(intrucat nu sunt fonduri de la guvern), apoi pe mail, o alta notificare ca banii vor veni in totalitate, la 31.08.2010> Ieri cand am sunat la ei mi-au spus ca nu figurez in baza lor de date!Daca nu figuram in baza lor de date, cum am primit cei 600 ron?
Eu as face o sesizare la A.J.P.S. si apoi daca nu sunt lamurit sau multumit ori nu primesc raspuns la Ministerul Muncii. Astept si alti colegi de forum sa-si spuna parerea. Judecata o vad ca ultima varianta.
Am fost azi la AJPS si nu am rezolvat nimic. Ce sa scriu in sesizarea catre MM? Informativ...va intreb, sau daca stiti cumva un site de unde pot lua un model.
Buna ziua,

In sesizarea catre MM trebuie sa treceti: datele dumneavoastra decontact, numarul de inregistrare al cererii (pe care ati depus-o la Primaria Cluj Napoca) pentru indemnizatia de crestere copil, numarul dosarului de indemnizatie (cred ca il puteti lua tot de la Primarie). Anexati sesizarii copii dupa: cartea dumneavoastra de indentitate, certificatul de nastere al copilului, notificarile primite de la AJPS.
Nu exista un tipizat pentru sesizare. Trebuie sa va adresati Agentiei Nationale pentru Prestatii Sociale care este subordonata Ministerului Muncii.

Alte discuții în legătură

Dosar "respins" indemnizatie crestere copil romi_codrean romi_codrean salut. as vrea sa aflu parerea mai multor colegi intr-o speta personala cu care m-am confruntat. sotia mea este PFA si a nascut un copil la 06 iulie 2009 am ... (vezi toată discuția)
Se poate obtine retroactiv indemnizatia si pentru ceilalti doi copii (tripleti)? popic80 popic80 Buna ziua. In 12.10.2006 sotia mea a nascut 3 fete (tripleti) si cf. OUG 148 a primit o singura indemnizatie de crestere a copilului (600 RON) pana in ... (vezi toată discuția)
Acordare indemnizatie ccc retroactiv (gemeni) timofti_nicoleta timofti_nicoleta Sunt mamica a 2 gemeni nascuti in august 2006; am primit 2 ani indemnizatie pentru cresterea copilului in valoare de 600 RON (adica doar pentru unul); as vrea ... (vezi toată discuția)