avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata partiala

Buna ziua,
In cazul in care un pensionar partial anticipat si se angajeaza i se anuleaza dreptul la pensie? daca da cum ar trebui sa procedat? daca are deja contract de munca din luna august care sunt consecintele?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:27, 1 Septembrie 2010
1. Un pensionar cu pensie anticipata sau anticipata partiala nu poate cumula pensia cu salariul.
2. Poate merge la Casa de Pensii sa faca cerere de suspendare a pensiei pe perioada cat are contract individual de munca.
3. Daca pe luna august are si pensie si salariu i se va cere sa restituie pensia. Mai bine sa se duca sa o restituie din proprie initiativa pentru a nu mai plati penalizari.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
este o regula valabila si pentru sistemul de stat si pentru cel privat sau doar pentru cel de stat?

multumesc!
Este aceeasi lege pentru toti pensionarii din sistemul public de pensii, indiferent ca au lucrat la stat sau la privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interdictie cu,u, pensie cu salariu pt pensie anticipata alcaz alcaz Sunt pensionat anticipat de 2 ani (cu anticipatie de 5 ani), data la care SE INTERZICEA cumulul pensiei cu un salariu, indiferent de unde. ERai obligat sa ... (vezi toată discuția)
Pensionar militar, ma pot angaja? liviudorel liviudorel Sunt pensionar militar;mai pot fi angajat cu carte de munca ?pensie 3200 ron.am 49 de ani apt din pct de vedere medical. (vezi toată discuția)
Buna seara.as dori sa stiu daca pot cumula pensia de serviciu ... OanaLora OanaLora Buna seara.As dori sa stiu daca pot cumula pensia de serviciu anticipat partiala cu salariu la privat. Stiu ca legea 119/2010 spune ca pensiile de serviciu ... (vezi toată discuția)