avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... exceptie tardivitate apel
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

exceptie tardivitate apel

Sunt la inceput ajutati-ma va rog NU mi s-a comunicat odata cu citatia si motivele apelului. La prima infatisare am cerut sa mi se inmaneze o copie dar nu era decat o cere scrisa cu stiloul . Eu nu am apucat sa vad dosrul, dar cred ca apelul nu este depus in termen.Ma puteti ajuta , cum pot afla daca a fost depus in termen,daca nu este in termen,ce fac depun concluzi scrise in care invoc exceptia?? Dar daca este in termen ,depun intampinare chiar daca nu mi-a fost data o copie dupa cerea de apel?? Multumesc de ajutor,
Cel mai recent răspuns: bryan , utilizator 09:09, 1 Noiembrie 2007
Pt a putea afla daca apelul este depus in termen, te poti duce la arhiva sa studiezi dosarul si acolo te uiti la data comunicarii sentintei de la prima instanta si la data depunerii apelului.
Daca perioada de timp intre cele doua date este de peste 15 zile, atunci apelul este depus tardiv. exceptia tardivitatii o poti ridica prin intampinare sau direct in fata instantei de apel.
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2007
Cornel Vasile, Consilier juridic
În cazul când nu ai primit, în termenul prevăzut de art. 114 ind.1, C.proc.civ. comunicarea motivelor de apel şi a dovezilor invocate, vei putea cere, la prima zi de înfăţişare, un termen înăuntrul căruia să depună la dosar întâmpinare.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare /cerere reconventionala pasm pasm Buna ,desi prin citatia emisa mi s/a pus in vedere sa depun cu 5 zile inainte intampinare ,nu am reusit si am depus cerere de angajare aparator fapt pt. care ... (vezi toată discuția)
Practica - decadere intampinare dumitru2000 dumitru2000 - de curand s-a respins depunerea unei intampinari in sedinta, pe motiv ca ar fi trebuit depusa cu minim 5 zile inainmte de termen. s-a motivat pe art 114 ... (vezi toată discuția)
Primul termen peste 6 luni? si alte intrebari... w0lfshad3 w0lfshad3 Am reusit sa obtin primul termen cand m-am dus la registratura. Este in aprilie 2010, este normal sa fie peste 6 luni? Termenele \"de urgenta\" de 15 zile se ... (vezi toată discuția)