avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Complet de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Complet de judecata

Buna ziua,
Din 2008 am deschis o actiune la Tribunal - sectia minori si familie.
In 2008 s-a ocupat de dosar un judecator care a iesit la pensie, iar in 2009 si 2010 se tot schimba judecatorii aproape la fiecare infatisare. Nu stiu sigur daca sunt anul acesta 2 sau 3 judecatori care se rotesc.
As dori sa solicit ca de dosar sa se ocupe un singur jucator + procuror .
Doresc acest lucru deoarece un judecator dispune ceva la o infatisare, iar la urmatorul termen apare alt judecator care nici macar nu urmareste dosarul si se s-a dispus anterior.
Mi se permite acest lucru ?

Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: MishP , utilizator 18:07, 1 Septembrie 2010
Dosarele se distribuie aleatoriu.
In cazul in care intervin diverse cauze (pensionare, concediu medical, avansare) acelasi dosar poate ajunge la alt judecator.
Va multumesc pentru raspuns.
Cred ca este vorba de o regula interna a tribunalului de la noi.
De ex :in 02.2010 a fost un judecator care a dat o incheiere de sedinta in care era specificat ca la urmatorul termen sa se prezinte de catre partea adversa anumite acte in original sau copii legalizate. In 03.2010 la urmatorul a fost alt judecator care a acceptat copii xerox partiale ale actelor solicitate anterior (lipsesc 3 luni cu informatii) .
Este normal asa ? Avem vreo sansa sa obtinem actele solicitate in intregime ?

Nu este foarte normal.
Daca judecatorul a considerat ca este suficient nu a mai insistat.
Daca dvs, considerati ca este nevoie de prezentarea originalelor puneti in vedere instantei ca prin incheirea din data de ............ i s-a pus in vedere sa prezinte ........ .
Incheierile pe care le da instanta la fiecare din termene sunt obligatorii.
In cazul in care nu sunteti satisfacut de solutie puteti motiva in calea de atac si faptul ca nu au fost prezentate acele documente asa cum a dispus instanta prin incheierea din data de ........... .
Normal ca judectorul nu a insistat pentru ca nici nu a consultat dosarul.
In aprilie a revenit cel din februarie si am cerut actele in intregime dat fiind faptul ca aveau lipsuri, in mai a aparut iar cel din martie, si tot asa .
Am tot cerut de atunci prezentarea in intregime a documentelor mai ales ca trebuiau luate in considerare la o expertiza medico-legala la nivel regional.
In acest moment expertiza facuta la Timisoara nu este concludenta si nu cuprinde raspuns la solicitari si nu stiu daca ni se mai permite o alta expertiza la nivel regional , Cluj , sau macar la nivel national , Mina Minovici Bucuresti.
Expertul desemnat a raspuns la toate obiectivele?
S-au facut ceva obiectiuni la expertiza?

Alte discuții în legătură

Doua expertize psihiatrice medico-legale contradictorii Robert68 Robert68 In cadrul unui proces de divort cu incredintare minor in varsta de 1 an si 6 luni, s-au efectuat doua expertize psihiatrice la IML Bucuresti, intr-un interval ... (vezi toată discuția)
Impartialitate judecator OlDumitra OlDumitra Ajutor – Impartilatitate judecator 1. Intr-un proces civil este aplicabil clar a art. 42 alin. (1) pct. 13, desi in multe inscrisuri am exprimat clar ... (vezi toată discuția)
Expertul silvic, nu depune la dosarul de la judecatorie, răspunsul ... NICULIN NICULIN Expertul silvic, nu depune la dosarul de la judecatorie, răspunsul la obiecțiunile încuviințate la raportul de expertiză. A fost numit un expert silvit ... (vezi toată discuția)