avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Legea nr. 76/2002
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Legea nr. 76/2002

helppppppppp care este procedura pe care trebuie sa o urmeze un angajator care a incadrat in munca un absolvent de facultate din somaj ,pentru ca contabila firmei unde s-a angajat fiul meu nu stie ce trebuie sa faca ca angajatorul sa fie scutit de plata taxelor catre statX-(
Cel mai recent răspuns: florentin_leo , utilizator 23:13, 3 Septembrie 2010
Nu vreau sa par rautacios in ochii colegilor mei, dar eu cred ca procedura pe care trebuie sa o urmati este urmatoarea :
Pasul 1 : Schimbati contabila
Pasul 2 : Se rezolva de la sine
Firma nu este scutita de la plata impozitelor catre stat ci se primeste o subventie lunara de la Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca, in urma semnarii unei conventii, in valoare de 750 lei pentru angajarea unui proaspat absolvent de studii superioare.
Acte necesare pentru acordarea subventiei:
- copie dupa contractul de munca vizat la ITM
- diploma de studii in original si copie sau adeverinta in original
- buletinul de identitate original si copie
- formularul tip de conventie – Anexa 5– complectat in 3 exemplare
- formularul tip – Anexa la conventie – complectat in 3 exemplare
- declaratie a angajatorului ;
- declaratie pe propria raspundere a absolventului ca la data absolvirii studiilor nu avea raporturi de munca sau de serviciu;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unui absolvent de facultate la angajare i se recunosc anii de facultate la sporul de vechime ? ovidiu2013 ovidiu2013 As vrea sa va intreb daca sunt angajat la o fabrica din februarie (intre timp am absolvit facultatea) ,anii de facultate se iau in calcul la sporul de vechime ... (vezi toată discuția)
Angajare proaspat absolvent de liceu ramo1305 ramo1305 Buna ziua, este vreun beneficiu legat de angajarea unui absolvent de liceu? Vreo subventie de la stat sau altceva? (vezi toată discuția)
Subventii angajare absolventi p.adina p.adina Buna ziua, Desi am citit legea si mare parte din posturile de aici, privitoare la acest subiect, nu reusesc sa ma lamuresc in ce situatie ma aflu. Va expun ... (vezi toată discuția)