avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... obligatie de intretinere intre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

obligatie de intretinere intre soti

buna ziua. speta e urmatoarea. in romania x introduce actiune de divort impotriva lui y. y prin reconventioanal cere desfacerea castoriei si obligarea lui x la plata pensiei de intretinere pentru ea pentru motive medicale-boli aparute din cauza problemelor facut de x in timpul casatoriei. dar in alt stat european, y printr-o hotarare a tribunalului de acolo (unde x si y au convietuit o perioada) a primit din partea lui x pensie de intretinere pentru aceleasi motive. poate y sa mai ceara inca o data pensie de intretinere in dosarul de divort din romania, daca deja x plateste pensie pe baza unei hotarari din alt stat? poate y beneficia de 2 ori de pensie de intretinere? va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:16, 1 Septembrie 2010
s-a solicitat recunoasterea hotararii straine? daca da, va fi recunoscuta de instantele romanesti, daca nu, procedati la acest lucru urgent; competenta materiala apartine tribunalului.
avocat Cristina Popescu
dar daca reusesc sa obtin recunoasterea pana la finalizarea dosarului de divort, x ar putea fi obligat la majorarea pensiei de intretinere acordata in acea tara, daca de exemplu y isi modifica actiunea? va multumesc d-na avocat.
nu cred ca veti reusi.
daca va divortati instanta va stabili si valoarea pensiei de intretinere.
cereti mai intai recunoasterea hotararii in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara sflori sflori Un tata care nu este recunoscut de mama in acte ca parinte al copilului,poate fi obligat sa plateasca pensia alimentara copilului.Multumesc pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Pensile alimentara stabilita de instanta din strainatate Iulia Banu Iulia Banu Am urmatoarea situatie: divort pronuntat in strainatate, hotarare prin care se stabileste incredintarea copilului mamei precum si pensie alimentara. Tatal ... (vezi toată discuția)
Ce fel de actiune? ContSters116348 ContSters116348 buna ,la decesul fiului sau ,singura mostenitoare este mama acestuia /,tatal este decedat, era divortat nu a avut copii , nu are frati ,pot introduce in ... (vezi toată discuția)