avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit 16 % pe venit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit 16 % pe venit

Buna seara ! Am o garsoniera pe care am inchiriat-o de curand. Ma intereseaza si pe mine ce pot face cu contractul. Adica ori il duc la financiar pentru inregistare si imi vor lua cei 16 % ori nu-l duc si nu stiu ce se poate intampla. Dar cei 16 % cum se calculeaza lunar, la trei luni? Am inchiriat cu 500 ron. Imi poate face cineva un calcul?Am inteles ca mai sunt 25% deductibili din cei 500 ron. Nu stiu sigur. Ma poate ajuta cineva?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:24, 1 Septembrie 2010
venit brut = 500 lei
cota forfetara 25% = 125 lei
venit net = 375 lei
impozit 16% x 375 = 60 lei
impozitul se plateste trimestrial, pe 15 a lunii martie, iunie, septembrie si decembrie.
impozitul se calculeaza la intreaga suma si se achita trimestrial.
La intreaga suma? Pai am inteles ca mai este si o cota forfetara de 25%. Dar ce se poate intampla daca nu-l il declar la financiar?
aveti venit brut de 500 lei, se presupune ca aveti cheltuieli cu apartamentul ( cheltuiala deductibilă aferentă venitului, stabilită în cota forfetară de 25% aplicată la venitul brut, reprezintă uzura bunurilor închiriate şi cheltuielile ocazionate de întreţinerea şi repararea acestora, impozitele şi taxele pe proprietate datorate potrivit legii, comisionul reţinut de intermediari, primele de asigurare plătite pentru bunul cedat spre folosinţă) deci se scade 25% (forfetar, deci nu trebuie sa va justificati cheltuiala cu ap) din cei 500 si platiti 16 % din ce ramane, adica 60lei. platiti trimestrial, deci 180 la 3 luni

e bine sa declarati contractul, daca va reclama cineva (chiriasul), platiti cat nu face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli dedcutibile persoana fizica bendisionesco bendisionesco buna ziua, sunt un nou membru a forumului; as dori sa inteleg cum si daca mai este posibil sa deduc din impozitul pe care il platesc pentrru sumele percepute ... (vezi toată discuția)
Se scade din impozitul platit la "fisc" asigurarea imobilului ( spatiu comercial) cosminani cosminani Sunt persoana fizica si am cumparat un spatiu comercial recent ,am reusit sa-l dau in chirie pe 2ani, cu 300 lei lunar (primele doua luni gratis pentru ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe chirie mihaela1908 mihaela1908 Am o garsoniera inchiriata si am imputernicit pe cineva sa declare pentru mine acest venit la finante. Acolo i s-a spus ca trebuie platit impozit 148 lei pe ... (vezi toată discuția)