avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort din culpa comuna in lipsa sotului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort din culpa comuna in lipsa sotului?

Buna ziua. Am depus la judecatoria Iasi cerere pentru divort din culpa comuna. Am primit citatie pentru data de 28 sept. - divort cu minori si stabilire program vizitare minor. Sotul este de acord cu toate cele cerute de mine. Problema e ca pana la acea data e posibil ca el sa plece din tara. Ce pot face in acest caz pentru a nu fi cazul unor prelungiri?
Poate merge el la un notar sa dea o declaratie ca este de acord cu toate, si sa o prezint eu in fata judecatorului? Sau trebuie sa mearga la un avocat care sa il reprezinte?
Precizez ca eu am depus actele pentru divort fara avocat.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 16:43, 2 Septembrie 2010
trebuie sa se prezinte personal in fata instantei. daca va fi plecat din tara puteti cere amanarea cauzei.
trebuie sa fie prezent in fata judecatorului
daca nu este prezent faceti probe.
daca si sotul a primit citatie, a vazut ca pe ea scrie ca trebuie sa depuna intampinare cu min 5 zile inainte de proces. este raspunsul lui la capetele dvs de cerere. o depune la registratura in dosar nr x. astfel instanta ia act ca dansul e de acord cu divortul, pensie, incredintare minor etc. dosarul se poate judeca in lipsa sotului
In plus fatza de ceea ce a scris @gi_jane2: viitorul fost sot sa specifice in intampinare ca doreste ca procesul sa se judece si in lipsa lui, mai ales ca e de acord cu toate cele…

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul mi-a intentat divorț din culpă exclusivă. este posibil ca la prima înfățișare în instanță să se pronunțe hotărârea de divorț pe baza probelor administrate? ramona45 ramona45 buna ziua sotul mi a intentat divort din culpa exclusiva este posibil ca la prima infatisare in instanta sa se pronunte hotararea de divort pe baza probelor ... (vezi toată discuția)
Repunere cauza pe rol crana crana am divortat in noiembrie 2012. Atunci fostul sot nu a fost de acord sa-mi pastrez numele avut in timpul casatoriei. In februarie2013 am depus apel pentru ... (vezi toată discuția)
Intampinare la divort florentina_radeanu florentina_radeanu De curand am primit citatia in procesul de divort, in care este mentionat faptul ca, in termen de 5 zile trebuie sa depun la Tribunal o INTAMPINARE. Spuneti-mi ... (vezi toată discuția)