avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soțul mi-a intentat divorț din culpă exclusivă. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soțul mi-a intentat divorț din culpă exclusivă. Este posibil ca la prima înfățișare în instanță să se pronunțe hotărârea de divorț pe baza probelor administrate?

buna ziua

sotul mi a intentat divort din culpa exclusiva este posibil ca la prima infatisare in instanta sa se pronunte hotararea de divort pe baza probelor administrate ? nu am fost inca citata dar mi s a cerut sa confirm adresa pentru prima infatisare ce ma sfatuiti sa fac?

multumesc
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:51, 14 Iunie 2019
Bună ziua. Depinde ce doriți de la acest proces. Dacă sunteți de acord cu divorțul, puteți solicita, la prima înfățișare, să se pronunțe divorțul prin acord, fără motivarea hotărârii. Pentru orice alte ipoteze de lucru și dacă aveți și capete de cerere accesorii (copii minori - exercitare autoritate părintească, stabilire domiciliu copii, pensie de întreținere, program vizitare minori; bunuri de partajat, etc), procesul va dura câteva termene de judecată (câteva luni - 1 an). Încercați să discutați și să ajungeți la un numitor comun asupra modalității de rezolvare a acțiunii. Cu stimă, Av. Hulea Ionuț-Marius.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa formulati intampinare si sa va angajati avocat daca doriti sa prelungiti agonia.
Daca doriti sa divortati atunci mergeti la instanta la prima infatisare si spuneti ca sunteti deacord cu divortul prin acord si fara motivare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate termina la primul termen ca daca omul tine sa divortati din vina dvs, trebuie administrate probe.
va multumesc Am ajuns oarecum la un acord. pentru moment imi spune ca prin avocat a depus inainte de primul termen cerere de renuntare la judecata si ca ar urma hotararea instantei la prima infatisare ..Sunt confuza si nici nu mai stiu ce sa fac .
Dacă s-a depus cerere de renunțare la judecată, trebuie să vă prezentați la termen, pentru a fi sigură de acest aspect și, la momentul în care vă întreabă judecătorul care este poziția dvs. asupra renunțării, veți spune că sunteți de acord cu renunțarea la judecată.
Până atunci, însă, puteți să vă formulați apărările necesare prin întâmpinare.
Dacă aveți nevoie să fiți sigură de ceea ce v-a spus soțul, puteți merge la instanță, la serviciul Arhivă, să studiați dosarul.
Cu stimă, Av. Hulea Ionuț-Marius.

Alte discuții în legătură

Divort-primul termen de judecata getastroe getastroe Buna ziua, Pe data de 12.11.2018,avem prima infatisare la tribunal. Cererea de divort a fost introdusa de sotul meu. Este o problema daca nu ma prezint,ce ... (vezi toată discuția)
Divort adreana adreana Sotul meu a inaintat divortul prin tribunal.Am primit citatia si am vazut ca si-a angajat un avocat Din culpa comuna. Avem o fiica de 16 ani .Eu nu as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Divort si incredintare minor bebeto478 bebeto478 Buna ziua, am sa prezint pe scurt despre ce este vorba: pe 19,10,2011 am avut prima infatisare divort(sotia mea a depus cererea de divort pe data de ... (vezi toată discuția)