avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Cand sedinta de informare cu privire la mediere este ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Cand sedinta de informare cu privire la mediere este obligatorie ?

Am gasit pe net un articol...el se numeste....Refuzul partii de a se prezenta la sedinta de informare cu privire la avantajele medierii va fi sanctionat
Iata ce spune acolo...
Articolul se modifica si se completeaza astfel :
La art.108 alineatul 1,punctul 1, dupa litera e) se introduce o noua litera,lit. f) cu urmatorul cuprins:
f)refuzul partii de a se prezenta la sedinta de informare cu privire la avantajele medierii, in situatiile in care,potrivit legii, participarea la sedinta de informare este obligatorie.
Ce parere aveti despre asta?
Cel mai recent răspuns: Constantin Asofronie , Consilier juridic 00:09, 11 Noiembrie 2010
Ce facem daca cele doua parti sunt din capete diferite ale tarii?
Poate fi considerat refuz daca una din parti nu poate/nu are timp sa se intalneasca?
Mi se pare constructiva ideea ca partile sa se prezinte la sedinta de informare cu privire la avantajele medierii. Ceea ce nu pare chiar in regula este sanctionarea in caz de neprezentare (despre ce sume vorbim?)....este clar ca va fi dificila participarea partilor in anumite cazuri, sau exista si exceptii?
Am sentimentul ca lumea va fi mai atenta in ceea ce priveste conflictele...B-) vor fi mai atenti si nu vor mai da fuga la tribunal pentru orice situatie ce pare fara iesire.
Poate devenim cu totii mai buni, mai atenti la cei din jurul nostru, mai umani... :worthy:
L.C.
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2010
Laura Ciobeica, moderator
michaelared a scris:

Informarea despre procedura medierii va deveni obligatorie ori de cate ori instanta va recomada medierea.
O veste buna pentru partile aflate in conflict este data de faptul ca mediatorul va face aceasta informare fara sa perceapa un onorariu. Acest lucru este impus prin lege. Ca atare, procedura prealabila se va derula fara niciun cost pentru justitiabilul ce a fost trimis de catre instanta la mediere.

Prezenta obligatorie la sedinta de informare cu privire la avantajele medierii?

Adica, nu la mediere, ci la o informare despre anumite avantaje… Si mediarea… propriu-zisa… cu alta ocazie?
Informarea despre avantajele medierii cine o face? Un mediator? La sediul sau? Dureaza numai cateva minute sedinta dar daca drumul pana acolo dureaza vreo jumatate de ora – pe banii justitiabilului, evident?

As avea voie sa zic: nu ma intereseaza sedinta de informare, hai direct la mediere?
Daca refuz sa ma prezint la sedinta de informare cu privire la avantajele medierii ce patesc? Amenda, inchisoare…? Nu mai am voie sa-mi revendic un drept?
N-am voie sa-l cred pe judecator daca-mi zice ca “medierea e buna”?

Legea zice: Refuzul partii de a se prezenta sedinta de informare cu privire la avantajele medierii va fi sanctionat…

Poate nu mai cunosc limba romana – de cand cu ultimele legi chiar am indoieli… - dar cred ca “sedinta de informare cu privire la avantajele medierii” este diferit de “medierea propriu-zisa”.
Ce sens are asa ceva? Nu mai sunt suficiente adnotarile de pe citatii?
Face parte din ciclul - reformare fara rost sau hai sa facem si noi ceva sa nu zica lumea ca stam degeaba.

Alte discuții în legătură

Câteva aspecte referitoare la procedura informãrii despre avantajele medierii ºi despre procedura medierii. Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Medierea este o procedură alternativă instanţei de judecată , prin care pot fi soluţionate pe cale amiabilă conflictele dintre persoanele fizice ... (vezi toată discuția)
De la data de 1 august informarea asupra avantajelor medierii devine obligatorie Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator În vederea înţelegerii cu claritate de către justiţiabili a aspectelot ce privesc procedura de informare, respectiv momentul în care trebuie să ... (vezi toată discuția)
Mai e obligatorie sedinta de informare? Imparatul Imparatul http://www.stiripesurse.ro/ccr-a-desfiintat-obligativitatea-medierii/ Daca nu, e o decizie perfecta. Interventie moderator: avertisment pentru incalcarea ... (vezi toată discuția)