avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune care implica un mostenitor despre care nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune care implica un mostenitor despre care nu se mai stie nimic ( dar nu e dat disparut oficial )

Buna ziua/seara

Problema sta se prezinta astfel:
Tatal a decedat. Succesiunea priveste terenurile aflate in proprietatea tatalui defunct dobandite prin retrocedare ce trebuiesc impartite intre cei 8 copii. Derularea succesiunii se loveste de o problema : unul din frati nu este de gasit . El stie de decesul tatalui dar nu poate fi contactat pt ca nu i se mai cunoaste nici o adresa si nu exista nici un mijloc de a afla pe unde se afla. Care este procedura legala de urmat ...adica trebuie citat cum , unde? ...Exista vreo diferenta de procedura intre cele doua cai pe care se poate face succesinea la notar sau in tribunal ? Am dori ca vara viitoare sa finalizam succesiunea atunci cand o sa fim toti fratii (cu sau fara el ) in tara .
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 11:48, 2 Septembrie 2010
la notar nu o veti putea finaliza.
doar pe cale de instanta.
va trebui sa il citati la ultimul domiciliu cunoscut.
succesiunea trebuie sa o faceti pe calea instantei de judecata.
inca o nelamurire ..exista vreo prevedere care sa spuna de cate ori trebuie citat ,sau cat trebuie sa se astepte pana la un raspuns de la persoana lipsa sau succesiunea in tribunal curge si in lipsa ?
buna ziua.
procedura de citatre trebuie indeplinita cu respectiva persoana.
in cazul dvs se va ajunge la citarea prin publicitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu succesiunea MIRCEA STANCULEA MIRCEA STANCULEA Am si eu o problema legata de succesiune. Bunicul meu a decedat in 2003 iar sotia lui(bunica mea) traieste si acum. Tatal meu,care mai are un frate,a ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire catalinavizitiu catalinavizitiu In urma cu doi ani tatal meu si fratele lui au mostenit un apartament cu doua camere de la parinti.Acum un an a decedat si fratele tatalui meu.fratele tatalui ... (vezi toată discuția)
Citatia pentru dezbaterea succesiunii se poate trimite din oficiu, la cererea consiliului local? roxanam79 roxanam79 buna seara am o intrebare tatal meu a decedat am primit o citatie prin care se cere dezbaterea masei succesorale a unui imobil,respectiv un apartament,insa ... (vezi toată discuția)