avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Înfiinþare asociaþie de proprietari prin ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Înfiinþare asociaþie de proprietari prin desprindere din asociaþie de locatari aflatã în litigiu.

Bună seara!
Locuiesc în Constanţa, într-un bloc ,, socialist" de 10 apartamente/ scară, arondat la o asociatie de locatari, înfiinţată în cretacic, care deţine o datorie istorică către RADET C-ŢA de cca. 5 miliarde lei. Administratora asociaţiei este urmărită penal, într-un proces ce durează de mai bine de 2 ani. Din noiembrie 2009, locatarii din scara în care locuiesc au refuzat să mai achite întreţinerea administratorei păguboase. Ulterior am aflat că aceasta avea interdicţie să calculeze şi să încaseze bani. Plata facturilor curente către furnizori s-a făcut prin calcul empiric, de persoane neautorizate voluntar, fără nici un fel de retribuţie. Facturile către toţi furnizorii de servicii ( RAJA,RADET,ENEL) fiind achitate integral, fara intârzieri notabile. Din ianuarie 2010 ne chinuim să ne constituim în asociaţie de proprietari. Avem acordul noului preşedinte al anticei asoc. de locatari, chiar şi un protocol semnat ptr. desprindere din vechea asociaţie cu tot cu acord.Avem toate actele de infiinţare întocmite exemplar, autentificate. Dar Primăria ne solicită acordul RADET ptr. infiinţarea asoc. de proprietari. RADET-ul nu ne eliberează acordul de înfiinţare a noii asociaţii, Primăria nu ne primeşte dosarul ptr. a-l înainta spre aprobare judecătorului desemnat pe motiv că nu avem acordul furnizorilor de servicii. Nu am găsit în nici o lege acest acord. Este legal ? ªtiu că nu putem încheia nici un contract fară personalitate juridică. Cum putem rezolva această problemă? Menţinez că RADET C-ţa percepe o taxă ptr. eliberarea acestui acord. De căte ori trebuie să o plătim? Din 13 iulie RADET a întrerupt furnizarea apei calde la 3 blocuri din vechea asoc. , pe motiv că restul au procese - verbale ce ţin loc de protocol ???, asta până la achitarea integrală a restanţei ( 5 miliarde şi ..... lei ). Ce putem face pentru a ieşi din acest impas?
În speranţa că veţi avea răbdarea necesară să citiţi acest mesaj şi voi primi un răspuns orientativ, Vă mulţumesc !
Cu respect,
Cristina Condulimazi.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:28, 11 Octombrie 2010
Mai bine zis ..... daca va infiintati asociatia dv. pe scara. Dar aveti nevoie, cum v-am mai spus de acordul furnizorilor, iar RADET este unul din ei.

Cand va veti rezolva aceste probleme cu datoriile si infiintarea asociatiei o sa faceti ce doriti dv., proprietarii, numai tineti cont de faptul ca in unele orase debransarile nu sunt permise de catre furnizori. O sa vedeti cum e in Constanta, dar pana atunci..... mai e putin!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces radet ContSters189595 ContSters189595 avem un proces pe rol cu radetul,privind nerecunoasterea unor penalizari in momentul de fata strangem semnaturi pt desprindere de asociatie. radetul ne ... (vezi toată discuția)
Desprinderea unei asociatii de proprietari dintr-o asociatie mama bsb1975 bsb1975 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu trei scari ce are in acest moment constituita o Asociatie de proprietari (pe toate cele trei scari). Povestea nu este ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie ONOFREIIBOIKA ONOFREIIBOIKA Sunt presedintele unei asoiatii de proprietari cu 4 scari de bloc. Una dintre ele a pornit procedurile de desprindere de asociatia mama fara nici o anuntare in ... (vezi toată discuția)